Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου

Πρόκειται για τον πλέον επικίνδυνο δρόμο στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Independent ξεκινάει από την Ιορδανία και καταλήγει στο Ιράκ διασχίζοντας μερικά από τα πιο επικίνδυνα εδάφη του κόσμου.

Τον διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν από φρούτα ως και αντιβιοτικά.

Αυτή τη στιγμή η ιρακινή κυβέρνηση διατηρεί μόλις ένα φυλάκιο στα σύνορα με την Ιορδανία. Μπαίνοντας στο Ιράκ μπορείς να δεις να διεξάγονται μάχες μεταξύ των Ιρακινών στρατευμάτων και των
μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Αν γλιτώσετε από αυτούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν μπροστά σας τοπικοί ληστές που θα ζητήσουν λύτρα για να σας αφήσουν να συνεχίσετε.

Πριν από την επέμβαση των Η.Π.Α στο Ιράκ μέχρι και 2000 φορτηγά περνούσαν από το δρόμο ενώ σήμερα περνούν περίπου 400 φορτηγά.

Ενώ, μόνο 30 είναι οι θαρραλέοι οδηγοί που τολμούν να πραγματοποιήσουν τη διαδρομή ανάμεσα στη Φαλούτζα, το Ραμάντι και τη Μοσούλη και όλα αυτά μπροστά στην προοπτική της διπλάσιας ή ακόμα και τριπλάσιας αμοιβής για αυτή την… επικίνδυνη αποστολή.

"Προειδοποιούμε τους οδηγούς ότι ο δρόμος είναι πολύ, πολύ επικίνδυνος, αλλά δε μπορούν να πουν όχι στα χρήματα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Κχαίρ Νταγούντ, επικεφαλής της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Ιορδανίας.

ΠΗΓΗ: independent
Keywords
Τυχαία Θέματα