Αυτές είναι οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Με όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον αέρα, δεν είναι δύσκολο για κάποιον να αποκτήσει μια κάποια φοβία απέναντι στα αεροπλάνα και τα ταξίδια με αυτά. Τώρα όμως ήρθε μια νέα λίστα για να μας καθησυχάσει -ή τουλάχιστον να μας δώσει τα απαραίτητα sos για την επόμενη πτήση μας.

Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση που πραγματοποιεί το site Airlineratings.com, η Qantas Airways,
η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ως η πιο ασφαλής αερογραμμή του κόσμου.

Το site αξιολόγησε 407 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σε επτά σημεία -συμπεριλαμβανομένων των διεθνών πιστοποιήσεων, τον συστημάτων πλοήγησης εν πτήση που διαθέτουν και των καθαρών από δυστυχήματα αρχείων τους- και έφτιαξε μια λίστα με τις 20 ασφαλέστερες, κατά τους ίδιους, αεροπορικές γραμμές στον κόσμο. Η Qantas κέρδισε επάξια την πρώτη θέση με άριστα 10.

Η εμπειρία μιας πτήσης με την Qantas λέγεται πως είναι άκρως πολυτελής -κάποτε έβαλαν ένα κοάλα να ταξιδέψει στην πρώτη θέση- αλλά και αρκετά διασκεδαστική: τα βίντεο που προβάλλονται κατά τη διάρκεια της πτήσης και επιδεικνύουν στους επιβάτες τις κατάλληλες διατάσεις για να μην πιάνονται όσο ταξιδεύουν, είναι όχι μόνο ενημερωτικά αλλά και κάπως αστεία -με έναν περίεργο τρόπο.

Αν, ωστόσο, δεν έχει σκοπό να ταξιδέψετε προς την Αυστραλία ή να πάρετε κάποιο άλλο δρομολόγιο της Qantas σύντομα, αυτές είναι οι υπόλοιπες 19 πιο ασφαλείς αεροπορικές γραμμές στον κόσμο, σε αλφαβητική σειρά:

Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airlines
American Airlines
Cathay Pacific Airways
Emirates
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Scandinavian Airline System
Singapore Airlines
Swiss
United Airlines
Virgin Atlantic
Virgin Australia

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα