Αυστραλία - Ελλάδα 1-2

Χάρη στο απίστευτο γκολ του Γιάννη Μανιάτη πίσω από τη σέντρα, αλλά και το παρθενικό τέρμα του Πέτρου Μάνταλου με το εθνόσημο, η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Αυστραλίας στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων στη Μελβούρνη. Δυναμικό παρών από χιλιάδες Έλληνες στις εξέδρες.

Η εικόνα του αγώνα

Τρεις ημέρες μετά την ήττα της στο φιλικό με την Αυστραλία στο Σίδνεϊ, η Ελλάδα πήρε τη ρεβάνς
στη δεύτερη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Μελβούρνη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα επικράτησε με 2-1 των "καγκουρό", αλλά την παράσταση έκλεψε ο Γιάννης Μανιάτης και το ασύλληπτο γκολ του.

Η "γαλανόλευκη" ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 8' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάνταλο. Ο Βέλλιος έκλεψε στο χώρο του κέντρου, ο Σάμαρης έβγαλε στον Μάνταλο κι εκείνος με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.

Με τη συμπλήρωσε 20 λεπτών αγώνα ο Μανιάτης πήρε τη μπάλα αρκετά πίσω από τη μεσαία γραμμή και χωρίς να το σκεφτεί έκανε ένα τρομερό σουτ, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός έδρας. Η μπάλα πήρε τέτοια τροχιά που ο κίπερ δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του. Ένα γκολ του Μανιάτη αλά... Μπέκαμ που έκανε το twitter να τα "χάσει".

Στην επανάληψη ο Σκίμπε προχώρησε σε αλλαγές με αποτέλεσμα ο ρυθμός της ομάδας να πέσει. Η Αυστραλία το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο γκολ στο 58ο λεπτό με τον Σέινσμπερι κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Τοροσίδης είχε δοκάρι σε προσπάθειά του. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους Έλληνες φιλάθλους να το πανηγυρίζουν δεόντως στις κερκίδες.

Αδύναμος κρίκος

Ο τερματοφύλακας της Αυστραλίας, Ράιαν, φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ του Μανιάτη.

MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιάννη Μανιάτη. Ο Έλληνας μέσος πέτυχε το γκολ της ζωής του και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Σχόλιο

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου η Εθνική. Πάντως οι παίκτες έδειξαν πολύ όρεξη στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει. Έμπαιναν με πάθος στις "μάχες" για τη μπάλα, δημιούργησαν φάσεις και πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ. Στην επανάληψη όπως ήταν φυσικό οι αλλαγές την επηρέασαν, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη νίκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Πηγή: Contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα