To κίνημα του Τραμπ «δεν θα εξαφανιστεί», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Πίτερ Θίελ

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογιών Πίτερ Θίελ, που έχει δεχτεί την κριτική της Σίλικον Βάλεϊ - της καρδιάς της τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες - για την υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε χθες (Δευτέρα) ότι το κίνημα που έχει δημιουργήσει ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία θα συνεχιστεί ακόμα και αν χάσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 8 Νοεμβρίου.

«Άσχετα με ό,τι θα συμβεί στις εκλογές αυτές, αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ
δεν είναι τρελό, και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί», είπε ο Θίελ σε ομιλία του σε ακροατήριο δημοσιογράφων στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.

Ο Θίελ, που ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι δωρίζει 1,25 εκατομμύρια δολάρια (1,13 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ, είπε ότι ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας θέτει τα θεμέλια για ένα «νέο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» το οποίο θα προχωρήσει «πέρα από τα δόγματα του Ριγκανισμού».

Ο Θίελ άσκησε δριμεία κριτική στην Ουάσιγκτον, δηλώνοντας ότι η πολιτική ελίτ της πόλης έχει χάσει επαφή με τον μέσο Αμερικανό και ότι ο Τραμπ ανατρέπει ένα σύστημα που πρέπει να αλλάξει. «Η αλήθεια είναι ότι όσο τρελές και να φαίνονται αυτές οι εκλογές, είναι λιγότερο τρελές από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας», είπε ο Θίελ.

Ενώ είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι θα κάνει ο Τραμπ και οι ψηφοφόροι του μετά τις εκλογές, ο Τίελ δεν εκφράζει μια μεμονωμένη άποψη.

«Αυτό θα συνεχιστεί σίγουρα μετά τις 8 Νοεμβρίου, είτε ηγείται του κινήματος ο Ντόναλντ Τραμπ είτε όχι», είπε η σύμβουλος στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών Άλις Στούαρτ χθες, ισχυριζόμενη ότι το κίνημα που περιβάλλει τον Τραμπ θα ασκήσει μακροχρόνια επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Χωρίς αμφιβολία, ο Τραμπ έχει συνδεθεί με ένα τμήμα ψηφοφόρων που έχουν νιώσει ότι οι απόψεις τους δεν εισακούονται εδώ και πολύ καιρό», είπε, προσθέτοντας ότι η παλιά φρουρά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους υποστηρικτές του νέου είδους συντηρητισμού που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ, άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν είναι να επιβιώσει το κόμμα.

Ο Θίελ, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία και ήρθε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παιδί, είναι γνωστός ως συνιδρυτής της διαδικτυακής υπηρεσίας πληρωμών PayPal και από τους πρώτους χρηματοδότες του Facebook.

Η υποστήριξή του προς τον μεγιστάνα των ακινήτων και σταρ των εκπομπών ριάλιτι στην τηλεόραση τον έχουν καταστήσει στόχο κριτικής στους τεχνολογικούς κύκλους, που τείνουν προς τον φιλελευθερισμό, ιδιαίτερα μετά την έκδηλη υποστήριξή του προς τον Τραμπ στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο.

Το μόνο μεγάλο όνομα που υποστηρίζει τον Τραμπ στη Σίλικον Βάλεϊ, ο Θίελ έχει τραβήξει τα επικριτικά βλέμματα πολλών και και μερικοί έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή του από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook. Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιμένει ότι ο Τίελ πρέπει να παραμείνει λόγω της σημασίας του να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην εταιρεία.

Εκτός των πολιτικών του απόψεων, ο Θίελ έχει αντιμετωπίσει και σφοδρή κριτική στα μέσα ενημέρωσης για την κρυφή χρηματοδότηση μιας αγωγής εναντίον της διαδικτυακής εκδοτικής εταιρείας Gawker Media από τον πρώην επαγγελματία πυγμάχο Τέρι Μπόλι, γνωστό επαγγελματικά ως Χαλκ Χόγκαν, η οποία οδήγησε τελικά στη χρεωκοπία και πώληση της εταιρείας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα