To 2025-2026 η πρώτη πτήση του stealth βομβαρδιστικού PAK DA, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το επόμενης γενιάς στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας, PAK DA, πρόκειται να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση το 2025-2026, και να εισέλθει σε μαζική παραγωγή μερικά χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας, Γιούρι Μπορίσοφ.

Όπως μετέδωσε το RIA Novosti, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Μπορίσοφ είπε πως η έναρξη της μαζικής παραγωγής του αναμένεται μεταξύ του 2028 και του 2029, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αεροναυπηγικές εγκαταστάσεις στο Καζάν.

Στις αρχές Μαρτίου κάποια ΜΜΕ
είχαν αναφέρει τη δημιουργία του πρώτου πλήρους μεγέθους μοντέλου του PAK DA από ξύλο, καθώς και άλλων μοντέλων από συνθετικά υλικά, στη σχεδιαστική φιλοσοφία της «ιπτάμενης πτέρυγας» (το γνωστό σχήμα που παραπέμπει σε «μπούμερανγκ», που συναντάται στο αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-2 και το πάλαι ποτέ πειραματικό γερμανικό βομβαρδιστικό Horten Ho 229). Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν επιβεβαιωθεί.

CAST's Mikhail Barabanov explains the future of PAK DA stealth bomber project @TheNatlInterest https://t.co/VRudtouAUH pic.twitter.com/70xAtsdwAk

— CAST (@CentreAST) March 6, 2017

#Туполев начинает разработку рабочей конструкторской документации на #ПАКДА | Авиация России https://t.co/MxPFyjkfHa #PAKDA #avgeek pic.twitter.com/sHtMew99dY

— Авиация России (@AviaRu) April 13, 2017

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας) Βίκτορ Μποντάρεφ είχε πει πως τα πρώτα βομβαρδιστικά του τύπου προορίζονταν να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2023.

#PAKDA: @mod_russia reveals when a new stealth bomber will flyhttps://t.co/XRj21VfWc0 #RussianArmy pic.twitter.com/BUPXNxRPdw

— Sputnik (@SputnikInt) April 27, 2017

Το νέο αεροσκάφος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, προορίζεται να αντικαταστήσει όλα τα βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, περιλαμβανομένων του Tu-22M3, του Tu-95 και του Tu-160.

Έχει αναφερθεί πως θα είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο οπλισμού μέχρι και 30 τόνων, περιλαμβανομένων διαφόρων τύπων πυραύλων και βομβών («έξυπνων» και μη). Ακόμη, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, θα διαθέτει τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας. Επίσης, ο Μποντάρεφ είχε ισχυριστεί πως θα διαθέτει πυραύλους καθοδηγούμενους με τεχνητή νοημοσύνη, με εμβέλεια μέχρι και 7.000 χλμ. Όσον αφορά στην εμβέλειά του, εκτιμάται πως θα είναι 12.000 χιλιόμετρα, ενώ θα διαθέτει stealth χαρακτηριστικά, χάρη σε ένα ειδικό υλικό που απορροφά τις εκπομπές των ραντάρ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα