Telegraph: «Η ΕΕ προειδοποιεί για Αρμαγεδδώνα εάν οι Έλληνες απορρίψουν την συμφωνία»

Υπάρχει ο κίνδυνος το σύστημα υγείας της Ελλάδας να καταρρεύσει, να σημειωθούν διακοπές ρεύματος και αποκλεισμός των εισαγωγών, αν οι Έλληνες απορρίψουν τα αιτήματα των δανειστών, αναφέρει η Telegraph, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε άρθρο που τιτλοφορείται
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί για Αρμαγεδδώνα αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν την συμφωνία», το ξένο δίκτυο εξηγεί πως οι προαναφερθείσες προειδοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας πιεστικής καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

«Χωρίς να χρήματα, οι μισθοί δεν θα πληρωθούν, το σύστημα υγείας θα σταματήσει να λειτουργεί, η υπηρεσία παροχής ρεύματος και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα καταστραφούν και θα είναι αδύνατο να εισαχθούν βασικά προϊόντα γιατί κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει», δήλωσε 0 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

Σύμφωνα με την Telegraph, πράγματι η ελληνική βιομηχανία έχει παγώσει, γεγονός που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαρνείται. Ο τελευταίος, καθώς και η Λούκα Κατσέλη, διέψευσαν μάλιστα και την φήμη ότι ότι θα πραγματοποιηθεί κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ.

To κείμενο καταλήγει πως οι πιστωτές της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης μέχρι στιγμής αρνούνται το κούρεμα χρέους, γεγονός που εν τέλει θα ζημιώσει τους ίδιους, καθώς η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αθετήσει την πληρωμή 340 δισεκατομμυρίων ευρώ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα