SpaceX: Επιτυχείς η πρώτη εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου και η επιστροφή του πυραύλου

Πύραυλος Falcon της SpaceX εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα τη Δευτέρα, θέτοντας σε τροχιά αμερικανικό στρατιωτικό δορυφόρο, και στη συνέχεια επέστρεψε και προσγειώθηκε επιτυχώς.

Split screen shot of Falcon 9 first stage as it returns to Earth

and lands at Landing Zone 1. pic.twitter.com/5hlwTOTGKa

SpaceX (@SpaceX) May 1, 2017

Επρόκειτο για την 34η αποστολή για την SpaceX, αλλά την πρώτη της για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο – όπως αναφέρει το space.com- αποτελούσε εδώ και πολύ καιρό πελάτη- στόχο του ιδρυτή της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται πως η SpaceX σε κάποια φάση είχε μηνύσει την αμερικανική πολεμική αεροπορία για το αποκλειστικό της συμβόλαιο με τη United Launch Alliance (ULA), που αποτελεί συνεργασία των Lockheed-Martin και Boeing.

More photos from today’s Falcon 9 launch and first stage landing → https://t.co/095WHWMtKp pic.twitter.com/OOjAJLhhkg

SpaceX (@SpaceX) May 1, 2017

Η εκτόξευση του δορυφόρου του NRO (National Reconnaissance Office) έσπασε και επίσημα το μονοπώλιο που επικρατούσε στην εκτόξευση αμερικανικών δορυφόρων που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια. Σημειώνεται πως υπήρξε καθυστέρηση μιας ημέρας, για την επίλυση ενός προβλήματος σε έναν αισθητήρα του πρώτου επιπέδου του πυραύλου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα