Reuters: Στην "εντατική" η ελληνική οικονομία στο παρά πέντε των εκλογών

Αποπληθωρισμός, βιομηχανική συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής και ένα σκληρό μνημόνιο που θα πρέπει να φέρει σε πέρας, την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι το ζωφόρο σκηνικό που αναλαμβάνει η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters,
ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπόσχεται τώρα πως θα δώσει μάχη για τη βελτίωση των όρων του μνημονίου.

Ο βασικός του αντίπαλος, ο πρόεδρος της, ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα πως με τις κινήσεις του βύθισε εκ νέου την οικονομία στην ύφεση.

"Δεν βλέπω καμία ανακούφιση σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα", δήλωσε ο Κώστας Μαλάτος, ο οποίος εργάζεται σε τμήμα αξιώσεις ασφαλιστικής εταιρείας στην Αθήνα.

Η οικονομία αναπτύχθηκε 0,9% τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο - το μοναδικό τρίμηνο της κυβέρνησης Τσίπρας - καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν και οι εξαγωγές επιταχύνθηκαν.

"Η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του 2% το 2015», δηλώνει στο Reuters, ο γνωστός οικονομολόγος του ΙΟΒΕ, Άγγελος Τσακανίκας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Δεν υπάρχει καμία δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται», προσθέτει ο κ. Τσακανίκας, για να προβλέψει μάλιστα πως η ανεργία θα αυξηθεί στο 28%.

Η εκλογική αναμέτρηση θα είναι θρίλερ, καθώς, όπως επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση.

ΠΗΓΗ: reuters.com

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα