Reuters: Πίσω στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται πιθανότατα να επανέλθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, προκειμένου να αρχίσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων , ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων και τη συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters.


«Οι επαφές τις τελευταίες ημέρες οδήγησαν σε μία κατάσταση, όπου φαίνεται εύλογο να υποθέσουμε ότι η αποστολή για την αξιολόγηση, περιλαμβανομένων των επικεφαλής της, θα μπορούσε να πάει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε αξιωματούχος που είναι κοντά στους δανειστές. Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η αποστολή θα μπορούσε να πάει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πιστωτές της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), εν μέσω ανησυχιών ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα κινείται ήδη προς μία κρίση, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times. «Θα είναι το ΔΝΤ μέσα ή έξω;» ρώτησε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που μετέχει στις συζητήσεις, προσθέτοντας: «Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν ότι αυτό είναι αδιανόητο χωρίς το ΔΝΤ - αλλά το ΔΝΤ γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται στην καλύτερη διαπραγματευτική θέση που θα μπορούσε να θέλει κανείς».

Τις περασμένες εβδομάδες, σημειώνει το δημοσίευμα των Financial Times, η αντιπαράθεση έγινε όλο και πιο έντονη, «με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανταλλάσσουν κατηγορίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Πιο πρόσφατα, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ελλάδας είχαν έντονο διάλογο στη συνεδρίαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών (Euro Working Group) την περασμένη εβδομάδα».

Αξιωματούχοι, αναφέρει το δημοσίευμα, σημείωναν ότι «η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών των πιστωτών (των θεσμών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ) παραμένει και η μόνη λύση πιθανόν να είναι να επιστρέψουν οι διαπραγματευτές για το πρόγραμμα στην Αθήνα με μία συμφωνημένη λίστα μεταρρυθμίσεων - ακόμη και αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν, αν η λίστα θα είναι αρκετή για να επιτευχθεί ο στόχος για (πρωτογενές πλεόνασμα) 3,5% του ΑΕΠ (το 2018)».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα