«Napoleon» με τον Χοακίν Φίνιξ: Ο άνθρωπος πίσω από τον μύθο

«Αυτοί που έχουν εξουσία με βλέπουν ως κακοποιό, ανίκανο για υψηλά αξιώματα. Μα ακολουθώ τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Καίσαρα».

Δόθηκε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Napoleon» με τον Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του τίτλου (υπό τους ήχους μίας εκδοχής του «War Pigs» των Black Sabbath).

Η ταινία -η οποία έχει διάρκεια πάνω από δυόμισι ώρες- αφηγείται τον βίο του στρατηγού και αυτοκράτορα της Γαλλίας, από τα πρώτα βήματα

μέχρι την αναρρίχηση στην εξουσία, μέσα από το πρίσμα της ασταθούς, εξαρτημένης σχέσης με τη σύζυγο και μοναδική αληθινή αγάπη της ζωής του, Ιωσηφίνα -την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι- και καταγράφει τις διάσημες μάχες του, την απέραντη φιλοδοξία, αλλά και το εκπληκτικό στρατηγικό μυαλό του.

Όπως έχει δηλώσει ο Ρίντλεϊ Σκοτ στο Empire, για τον Μέγα Ναπολέοντα «τον συγκρίνω με τον Μέγα Αλέξανδρο. Τον Αδόλφο Χίτλερ. Τον Στάλιν».

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έχει υπογράψει επανειλημμένως ιστορικές ταινίες, τόσο στην περίπτωση του «Μονομάχου», όσο, και πιο πρόσφατα στην «Τελευταία Μονομαχία», αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πρώτος κινηματογραφιστής που καταπιάνεται με τη ζωή του Ναπολέοντα.  Χαρακτηριστική είναι η θρυλική βωβή γαλλική ταινία του Αμπέλ Γκανς, που γυρίστηκε πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, το 1927 και έχει διάρκεια πέντε ωρών.

Το «Napoleon» θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 23 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από Radio Times

Related...Ο Χοακίν Φίνιξ «Napoleon»: Οι μάχες, η Ιωσηφίνα, η εξουσία. Πρώτο τρέιλερ της ταινίας«Napoleon»: H επική σκηνή μάχης από την νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Χοακίν ΦίνιξΝέες ταινίες: «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε
Keywords
Τυχαία Θέματα
Napoleon, Χοακίν Φίνιξ,Napoleon, choakin finix