«Mary and George»: H Τζούλιαν Μουρ στον ρόλο της αδίστακτης κόμισσας του Μπάκιγχαμ

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Με σειρά εποχής επιστρέφει η Τζούλιαν Μουρ στην τηλεόραση. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός υποδύεται την  αδίστακτη κόμισσα του Μπάκιγχαμ, Μέρι Βίλιερς στο «Mary and George».

Η σειρά εποχής η οποία είναι εμπνευσμένη από μία αληθινή ιστορία που παρέμεινε στο σκοτάδι για 400 χρόνια, βασίζεται στο non-fiction βιβλίο του Μπέντζαμιν Γούλεϊ, «The King’s Assassin» (2018) και διαδραματίζεται στην Αγγλία του 17ου αιώνα.

Αφηγείται την ιστορία της Μέρι Βίλιερς, η οποία ώθησε τον γοητευτικό και χαρισματικό γιο της, Τζορτζ, μετέπειτα Α΄ Δούκα του  του Μπάκιγχαμ -στον ρόλο ο Νίκολας Γκάλιτζιν, πρωταγωνιστής της ταινίας «Red, White & Royal Blue»- στην αγκαλιά του βασιλιά Ιάκωβου Α΄ με στόχο να γίνει ο παντοδύναμος εραστής του.

Ο νεαρός άνδρας γοήτευσε τον Ιάκωβο, πρώτο βασιλιά των Στιούαρτ σε τέτοιο βαθμό ώστε από το 1615, οπότε και έγινε κύριος της βασιλικής κρεβατοκάμαρας, παρέμεινε στο πλευρό του, συνοδεύοντας τον παντού, ακόμη και σε επίσημες κρατικές συναντήσεις, μέχρι τον θάνατο του τον Μάρτιο του 1625.

Ο Ιάκωβος είχε τέτοια αδυναμία στον Τζορτζ που είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε ο νεαρός αυλικός να γίνει «σύζυγός» του.

Julianne Moore and Nicholas Galitzine are a devilish mother-son duo in Starz period piece “Mary and George.” Watch the teaser: https://t.co/pR0Z50lt0c

— IndieWire (@IndieWire) November 17, 2023

«Μητέρα, μου βρήκες σύζυγο;», ρωτά ο Τζορτζ στο teaser, με την Μέρι να του απαντά, «Νομίζω ότι στοχεύουμε ψηλότερα». Ενώ σε άλλο σημείο δηλώνει «αν ήμουν άντρας και έμοιαζα όπως εσύ, θα γινόμουν βασιλιάς του κόσμου».

Το σενάριο υπογράφει ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Ντέιβιντ Μουρ, ο οποίος είναι και στην παραγωγή μαζί με τον Όλιβερ Χερμάνους, βασικό σκηνοθέτη της σειράς. Το καστ συμπληρώνουν ο Τόνι Κάραν στον ρόλο του «Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας» και οι Λόρι Ντέιβιντσον, Τρίνε Ντίρχολμ και Σον Γκίλντερ μεταξύ άλλων.

Η σειρά επτά επεισοδίων θα προβληθεί το 2024 από το Sky Atlantic στη Βρετανία και από το Starz σε ΗΠΑ και Καναδά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mary, George, Τζούλιαν Μουρ, Μπάκιγχαμ,Mary, George, tzoulian mour, bakigcham