La tour de glace: Η Μαριόν Κοτιγιάρ «βασίλισσα του χιονιού»

Η Μαριόν Κοτιγιάρ στο Φεστιβάλ Καννών, 21 Μαΐου 2023. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Η 15χρονη Ζαν φεύγει από το ορφανοτροφείο που έχει μεγαλώσει το οποίο βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό με την επιθυμία να ανακαλύψει τον κόσμο. Πηγαίνει με μεγάλα όνειρα στο Παρίσι και βρίσκει καταφύγιο σε μια αποθήκη που αποδεικνύεται ότι είναι στούντιο όπου γυρίζεται το κλασικό παραμύθι του Άντερσεν «Βασίλισσα του Χιονιού».

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Κριστίνα, μια όμορφη γυναίκα γύρω στα σαράντα. Το νεαρό

κορίτσι γοητεύεται από την ηθοποιό που εμφανίζεται εκθαμβωτική μέσα στο κοστούμι του ρόλου της και παράλληλα, κυριαρχεί με την προσωπικότητα της στο πλατό. Η Κριστίνα παίρνει την ευάλωτη Ζαν υπό την προστασία της, ασκώντας στο κορίτσι -στο πρόσωπο του οποίου βλέπει τον εαυτό της- μία ακαταμάχητη όσο και επικίνδυνη επιρροή.

Μετά την ταινία «Little Girl Blue», που έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, η Μαριόν Κοτιγιάρ συναντά και πάλι την τολμηρή Γαλλίδα δημιουργό Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς, στην νέα ταινία της «La Tour de Glace», μια ιστορία που «αντικατοπτρίζει» όσον αφορά τη δυναμική της σχέσης μεταξύ της «βασίλισσας» και της έφηβης, την πλοκή της Βασίλισσας του Χιονιού. Οι δύο κυρίες είχαν συνεργαστεί πριν από δύο δεκαετίες στην ταινία «Innocence» το 2004.

Το σενάριο συνυπογράφει η σκηνοθέτις με τον Τζεφ Κοξ. Το «La Tour de Glace» θα είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της Χατζιχαλίλοβιτς μέσα σε δύο δεκαετίες. Η μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι σήμερα είναι το «Evolution» που απέσπασε τα βραβεία Φωτογραφίας και Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν το 2015.

Με πληροφορίες από Variety

Related...Νέες ταινίες: Ο Γιος, Book Club 2 με Τζέιν Φόντα και Νταϊάν Κίτον, Ο Μεγάλος ΛεμπόφσκιRadio Nights με 14 ταινίες κάτω από τα αστέριαΤα «Χρονικά της Νάρνια» στο Netflix: Οι δύο πρώτες ταινίες σε σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουικ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαριόν Κοτιγιάρ,marion kotigiar