Iskra: H EKT σφίγγει τη θηλιά, αλλά η Ελλάδα έχει πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις

Σκληρή γλώσσα εναντίον των δανειστών εξαπολύει άρθρο στο Iskra- ιστοσελίδα η οποία εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ- στο οποίο αναφέρεται πως η ΕΚΤ «σφίγγει τη θηλιά της χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα», εκτιμώντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα διαθέτει πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις».

«Στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή των διαπραγματεύσεων, οι δανειστές σκληραίνουν
τη στάση τους και θέτουν ευθέως το δίλημμα “άρον-άρον συμφωνία ή χρεοκοπία”,εντείνοντας την οικονομική ασφυξία. Η στρατηγική στόχευση τους δεν είναι άλλη από την άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των κυρίαρχων ευρωπαϊκών ελίτ για διαιώνιση του καθεστώτος της μνημονιακής κηδεμονίας και λεηλασίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Εκβιάζουν με την πτώχευση την οποία στην ουσία τρέμουν. Ο Β. Σόιμπλε δεν δίστασε την Τετάρτη να κάνει λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία κατά βάθος τρέμει, ως την απόλυτη, υποτίθεται, καταστροφή για τη χώρα» αναφέρεται στο άρθρο, το οποίο υπογράφει ο Μάκης Γεωργίου.

«Είναι προφανές όσο και αναμενόμενο ότι η ΕΚΤ εντείνει τις πιέσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία με πιστόλι στον κρόταφο. Στα πλαίσια της παρελκυστικής τακτικής της ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα την απόφαση για το καθεστώς ενεχύρων που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον ELA, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο «κούρεμα» της αξίας τους, ως εκβιαστική εφεδρεία» συμπληρώνεται.

«Πολιτικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι κάθε μέρα που περνάει καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την προετοιμασία της Αθήνας να αντισταθεί, την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, την ενίσχυση του αγωνιστικού του φρονήματος και το σχεδιασμό όλων των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η χώρα για να απαντήσει αποτελεσματικά στους ωμούς εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Ο σύγχρονος κόσμος δεν περιορίζεται στο "αμαρτωλό" τρίγωνο Βρυξέλλες- Βερολίνο- Φρανκφούρτη και στην αγνόηση των μεγάλων ανακατατάξεων που αλλάζουν τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα βάρους του πλανήτη, βυθίζοντας όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση και στο τέλμα τη Γερμανική Ευρώπη» καταλήγει το άρθρο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα