Hurriyet: Ο Ερντογάν συνεχάρη την νικήτρια της Eurovision Τζαμάλα για το «αντιρωσικό» τραγούδι της

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να συνεχάρη τηλεφωνικά την νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, Τζαμάλα, για το τραγούδι «1944», το οποίο χαρακτηρίστηκε «αντιρωσικό». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην τουρκική κυβέρνηση, ο Τούρκος πρόεδρος ήταν βαθύτατα συγκινημένος.

Η Τζαμάλα εκπροσώπησε την Ουκρανία με το πολυσυζητημένο τραγούδι«1944», το οποίο αναφέρεται στον διωγμό των Τατάρων της Κριμαίας από τον Ιωσήφ Στάλιν.
Η Ρωσία, που προσάρτησε τη χερσόνησο το 2014, είχε διαμαρτυρηθεί για την ουκρανική συμμετοχή, κάνοντας λόγο για "πολιτικούς" υπαινιγμούς.

Ο Ρώσος Σεργκέι Λαζάρεφ, που σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση.

«Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Γιουροβίζιον, η πολιτική νίκησε την τέχνη», δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς, ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον επόμενο διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα:

Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Πόλεμος δι΄ αντιπροσώπων» Ρωσίας-Τουρκίας;

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα