H Λευκωσία καλεί την Άγκυρα να συνεργαστεί με τη Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα

Η κυπριακή κυβέρνηση, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, καλεί και πάλι την Άγκυρα να συνεργαστεί, επιτέλους, για την επίλυση του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων από το 1974, περιλαμβανομένης της παροχής στη Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα όλων των πληροφοριών και στοιχείων, που υπάρχουν στα τουρκικά στρατιωτικά αρχεία.

Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» για ομαδικό τάφο στο λιμάνι της Κερύνειας και στη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα,
επισημαίνεται ότι παρόμοιας φύσης ειδήσεις «προκάλεσαν στο παρελθόν άδικη και αχρείαστη αναστάτωση σε συγγενείς αγνοουμένων, αφού αποδείχθηκαν αβάσιμες».

Οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, εξετάζουν και διερευνούν, πάντα με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα, όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν κατά καιρούς, περιλαμβανομένης της πρόσφατης περίπτωσης των πληροφοριών στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα