Eurovision 2018: Αλλαγή ημερομηνίας, οικονομικές εκκρεμότητες και ασάφεια για τους συμμετέχοντες

Προβλήματα έχουν προκύψει με τον ελληνικό τελικό για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Για αρχή, αντί για σήμερα, την 16η Φεβρουαρίου, ο τελικός θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου. Αλλά κατά πόσο θα υπάρχει τελικός;

Οι δισκογραφικές βάζουν εμπόδια στην ελληνική επιλογή, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Mad TV, η ΕΡΤ με τις δισκογραφικές είχαν καταλήξει σε μια εγγυητική επιστολή στα

€20.000, με ποινική ρήτρα στα €70.000 (αμφότερα ήταν στα €90.000 και μειώθηκαν). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κωλυσιεργίες οφείλονται σε μια δισκογραφική που δεν καταθέτει την εγγυητική επιστολή.

Σημειώνεται, ότι μέχρι 13 Μαρτίου πρέπει να έχει κατατεθεί η Ελληνική συμμετοχή και να έχει σταλεί στη Λισσαβώνα συνοδεία του βίντεο κλιπ. Ας αναφέρουμε, ότι στην Wikipedia έχουν αναρτηθεί οι περισσότεροι συμμετέχοντες των χωρών ή υπάρχει ανάρτηση TBD (To Be Determined: Εν Αναμονή Ανακοίνωσης) κι ότι από Ελλάδα υπάρχει η -ανεπίσημη- καταγραφή της Ιωάννας Τερζή με το τραγούδι «Όνειρό Μου».

Μέχρι πρότινως, οι τρεις υποψήφιοι ήταν οι Χοροσταλίτες με τη Spider Music, η Γιάννα Τερζή με την Panik Entertainment και η Αρετή Κετιμέ με τη Spicy. Εν τούτοις, τόσο οι Χοροσταλίτες όσο και η Αρετή Κετιμέ φαίρεται να έχουν αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Όπως αναφέρει το news247.gr, η Αρετή Κετιμέ ενημέρωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια καθώς η ΕΡΤ ζητούσε χρήματα από τις δισκογραφικές εταιρείες για εγγύηση, ενώ οι Χοροσταλίτες αναφέρουν ότι η ΕΡΤ αγνόησε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της.

Παρουσιαστές της βραδιάς της 22ης Φεβρουαρίου, θα είναι ο Παναγιώτης Κουντουράς και Νίκος Πιτάνιος, γνωστοί από την εκπομπή «Selfie» της ΕΡΤ2.

Keywords
Τυχαία Θέματα