Eπιχείρηση του Λιμενικού νότια της Κρήτης, έπειτα από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε σκάφος με περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε σκάφος στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου, 200 παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται για σκάφος που βρίσκεται εντός των λιβυκών υδάτων και έστειλε σήμα κινδύνου μέσω της συχνότητας «Ολυμπία Ράδιο».

Οι αρχές της Λιβύης
ζήτησαν αρχικά τη συνδρομή του λιμενικού σώματος, καθώς είναι πιο κοντά στο σημείο του συμβάντος και αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στο στίγμα του κινδυνεύοντος σκάφους, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο και ένα φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι επιβαίνοντες στο 25μετρο ξύλινο σκάφος ζητούν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία.

Φορτηγό πλοίο που βρίσκεται ήδη στο σημείο, ανέφερε στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι προς το παρόν το σκάφος δεν χρήζει βοήθειας, ωστόσο οι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε αυτό ζητούν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία.

Από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την τύχη των παράτυπων μεταναστών, καθώς το συμβάν λαμβάνει χώρα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα