E = mc²: Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν εξηγεί σε σπάνιο βίντεο την εξίσωση που άλλαξε τον κόσμο

Ένα σπάνιο βίντεο που δείχνει τον Άλμπερτ Αϊνστάιν να εξηγεί την πιο διάσημη εξίσωσή του, το E = mc² (η ενέργεια ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο), έχει γίνει viral στο Twitter, αναφέρει το iflscience.

H διάσημη εξίσωση υποδηλώνει ότι η μάζα (m) είναι ισοδύναμη με την ενέργεια (E). Η αναγνώριση ότι οι δύο αυτές ποσότητες σχετίζονται αποτελεί απόρροια της ευφυίας του Αϊνστάιν. H διάσημη εξίσωση υποδηλώνει ότι η μάζα (m) είναι ισοδύναμη με την ενέργεια (E). Η αναγνώριση ότι οι δύο αυτές ποσότητες σχετίζονται

αποτελεί απόρροια της ευφυίας του Αϊνστάιν. 

Στη Φυσική, η ισοδυναμία μάζας - ενέργειας εκφράζει την έννοια ότι η μάζα ενός σώματος αποτελεί μέτρο του ενεργειακού του περιεχομένου. Η ενέργεια ενός σώματος σε ηρεμία είναι ίση με το γινόμενο της μάζας ηρεμίας του επί ένα συντελεστή μετατροπής από μονάδες μάζας σε μονάδες ενέργειας. Αν το σώμα δεν είναι σε ηρεμία (ακίνητο) σε σχέση με τον παρατηρητή, τότε πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Η θεωρία της σχετικότητας προβλέπει ότι κάθε σώμα έχει ενέργεια εξαιτίας της μάζας του. Όταν το σώμα είναι ακίνητο, αυτή ισούται με E = mc², η οποία ονομάστηκε από τον Αϊνστάιν ενέργεια μάζας ηρεμίας. Η ενέργεια που οφείλεται στη μάζα ενός σώματος είναι το άθροισμα της κινητικής ενέργειας και της ενέργειας μάζας ηρεμίας.

It is incredible to hear Albert Einstein’s voice as he explains the formula, E=mc² pic.twitter.com/iKLhzAio4t

— Vala Afshar (@ValaAfshar) October 10, 2022

Η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας δημοσιεύτηκε αρχικά στο γερμανικό περιοδικό «Annaleder Physik» με τον τίτλο «Επί της ηλεκτροδυναμικής κινουμένων σωμάτων» και στηρίχτηκε σ’ ένα δοκίμιο που είχε συντάξει ο Αϊνστάιν όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Στον νέο κόσμο της Σχετικότητας, η εξίσωση E = mc²  ανέτρεπε τη Νευτώνεια προσέγγιση, γκρεμίζοντας ολόκληρο το νοητικό και λογικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο είχαν βασιστεί οι τεχνικές μετρήσεις του χρόνου και του μήκους. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕπιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν είναι σωστήΕπιστολή του Αϊνστάιν με τη διάσημη εξίσωση E=mc2 πουλήθηκε σε δημοπρασία 1,2 εκατ. δολάριαΟ Αϊνστάιν ίσως να μην είχε γίνει ποτέ γνωστός εάν δεν υπήρχε αυτός ο άντρας
Keywords
Τυχαία Θέματα