Dome event: Άνθρωποι, ιστορίες και πρωτοβουλίες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή

Ίχνη μιας φωτογραφίας: 2014, προσφυγικός καταυλισμός Σατίλα, Βηρυτός. Ο Μαχμούντ, 13 ετών, Κούρδος πρόσφυγας από το Κομπανί της Συρίας, παρακολουθεί ένα εργαστήριο φωτογραφίας για τους εφήβους που μένουν στον καταυλισμό, το οποίο οργανώνει μία μη κυβερνητική οργάνωση. Ο δάσκαλος του, ο Τόνι, επίσης πρόσφυγας από τη Συρία, συνειδητοποιεί την αγάπη και την κλίση που εχει ο νεαρός για τη φωτογραφία. Ένα χρόνο μετά, του κάνει δώρο μια επαγγελματική κάμερα.

Αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα ίχνη που αφήνουν πίσω τους άνθρωποι όπως ο Τόνι, που συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες, ομάδες
ή οργανώσεις, παρεμβαίνουν και αλλάζουν τις ζωές ανθρώπων, ειδικά σε συνθήκες που δημιουργούν ραγδαίες αλλαγές όπως η προσφυγική κρίση.

2016. 26 με 28 Φεβρουαρίου, Αθήνα. 30 επιλεγμένες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η Basmeh &Zeitooneh μέλος της οποίας είναι ο Τόνι, παρουσιάζονται στα πλαίσια του DOME EVENT μαζί με μαρτυρίες και ντοκουμέντα από τα ίχνη που αφήνουν.

Το DOME EVENT, μία διεθνής διοργάνωση της plays2place productions που σκοπό έχει να προβάλει και να αναδείξει ανθρώπους, ιστορίες και πρωτοβουλίες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πραγματοποιείται για πρώτη φορά και θα παρουσιάσει πέντε διαφορετικές δράσεις σε πέντε διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας με θεματική το προσφυγικό ζήτημα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα