Aποχώρηση-έκπληξη: Ο Alber Elbaz φεύγει από τον οίκο Lanvin μετά από 14 χρόνια

Ένα μήνα μετά την παρουσίαση της συλλογής του spring/summer 2016, και μόλις μια εβδομάδα μετά την αποχώρηση του Raf Simons από τον Christian Dior, ο σχεδιαστής Alber Elbaz παραιτήθηκε από καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Lanvin, έπειτα από 14 χρόνια άκρως επιτυχημένης συνεργασίας

Πριν από μια εβδομάδα ο 54χρονος Elbaz δέχθηκε το βραβείο «Superstar» του
Fashion Group International στην εκδήλωση Night of Stars που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, ένα από τα δεκάδες βραβεία που κέρδισε για τη δουλειά του στον γαλλικό οίκο μόδας όλα αυτά τα χρόνια -ανάμεσα στα οποία ήταν και το International Award του CFDA, το Chevalier of the Legion d'Honneur και ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα από το Royal College of Art του Λονδίνου. Ο Lanvin δεν έχει εκδώσει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση, ο ίδιος ο Elbaz όμως επιβεβαίωσε το γεγονός χτες το απόγευμα, τονίζοντας πως η αποχώρησή του από τον οίκο δεν ήταν δική του απόφαση.

«Σε αυτή τη στιγμή της αναχώρησής μου από τον Lanvin, έπειτα από απόφαση της πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρείας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν μαζί μου με πάθος για την αναβίωση του Lanvin τα τελευταία 14 χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου προς όλους του υπέροχους συνεργάτες μου στο ατελιέ του Lanvin, οι οποίοι με συντρόφευαν και εμπλούτισαν και ενίσχυσαν τη δουλειά μου», έγραψε ο Elbaz. «Μαζί αναλάβαμε την δημιουργική πρόκληση που μας παρουσίασε ο Lanvin, αποκαταστήσαμε την λάμψη του και τον ξαναβάλαμε στην θέση που του αρμόζει, ανάμεσα στους πιο πολυτελείς οίκους μόδας της Γαλλίας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WWD, το οποίο και κυκλοφόρησε πρώτο την είδηση, η βασική μέτοχος του Lanvin, Shaw-Lan Wang, η οποία και είχε προσλάβει τον Elbaz το 2001 για να αναβιώσει τον «κοιμισμένο» οίκο, είχε αρκετές διαφωνίες με τον σχεδιαστή τον τελευταίο καιρό, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ τη Vogue νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Wang σκόπευε να πουλήσει τον διάσημο οίκο μόδας, ο οποίος φέτος έκλεισε 125 χρόνια δημιουργίας. Επίσης, ο Elbaz είχε παραπονεθεί πρόσφατα για «έλλειψη στρατηγικής και στοχευμένων επενδύσεων, και για το ότι (η Wang) έθετε σε κίνδυνο την εικόνα της μάρκας στην Ασία».

Ο Elbaz αφήνει τον Lanvin στην καλύτερη, ίσως, φόρμα που έχει δει ο οίκος τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή όμως, η ομάδα που μένει πίσω θα πρέπει να σχεδιάσει μια πρώιμη συλλογή για να παρουσιάσει τον Δεκέμβριο στην Νέα Υόρκη, η οποία θα πρέπει να είναι αντάξια της s/s 2016 συλλογής του Elbaz, η οποία δέχθηκε διθυράμβους από κοινό και κριτικούς.

Όσο για τον Elbaz, κανείς δεν ξέρει ακόμα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως, τώρα που ο Simons άφησε κενή τη θέση του αρχί-σχεδιαστή στον Dior, ο οίκος θα προσπαθήσει να φέρει στην ομάδα του τον Elbaz. Ωστόσο, ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε εκφράσει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό την επιθυμία του να απομακρυνθεί για λίγο από το χώρο της μόδας και να ασχοληθεί με ένα περισσότερο ψηφιακό περιβάλλον, οπότε ίσως το επόμενο επαγγελματικό του βήμα να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι μας έχει συνηθίσει.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα