7 άλυτα μυστήρια που πρέπει επιτέλους να απαντηθούν το 2016

Το 2015 ήταν δίχως αμφιβολία μία χρονιά γεμάτη συνταρακτικά γεγονότα. Τρομοκρατικές επιθέσεις, εξαφανίσεις αεροπλάνων, περίεργες «επισκέψεις» από το διάστημα, αλλά και ένας τηλεοπτικός θάνατος που προβλημάτισε.

Αυτά είναι 7 μυστήρια που απασχόλησαν τον κόσμο και την HuffPost Greece το 2015 και πρέπει να λυθούν μέσα στο 2016.

1.WT1190F: Τι ήταν τελικά αυτό το «διαστημικό σκουπίδι»;

via GIPHY



Τον Νοέμβριο του 2015 μία ομάδα επιστημόνων εντόπισε ένα μυστήριο αντικείμενο διαστημικού
σκουπιδιού καθώς καιγόταν στην ατμόσφαιρα της γης επάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες περιμέναν ότι το αντικείμενο, το οποίο ονόμασαν WT1190F, θα έμπαινε στην ατμόσφαιρα της γης όταν το είχαν αρχικά προσέξει τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν ξέρουν τι ακριβώς ήταν. Πιθανό, όπως λένε, να είναι κάποιο μεταγενέστερο κομμάτι ενός κομήτη, αλλά δεν ξέρουν ποιανού ακριβώς.

2.Που βρίσκεται η Χαγιάτ Μπουμεντιέν;

Πρόκειται για μία από τις πλέον περιζήτητες εγκληματίες παγκοσμίως, αλλά κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται.

Η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν είναι η χήρα του οπλισμένου δράστη που σκότωσε τέσσερα άτομο σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου του 2015. Φέρεται ότι οργάνωσε τις θανάσιμες επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι στις 7 και 9 Ιανουαρίου στα γραφεία του Charlie Hebdo, στο εβραϊκό παντοπωλείο και σε έναν αστυνομικό. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, είναι άγνωστο μέχρι σε ποιο βαθμό εμπλέκεται.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι διέφυγε της σύλληψης της περνώντας στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.

3.Που βρίσκεται ο Ελ Τσάπο;

Στις 12 Ιουλίου ο μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν κατάφερε να δραπετεύσει από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια.

Ο Γκουσμάν θεάθηκε για τελευταία φορά στις 11 Ιουλίου κοντά στην αίθουσα των ντους των φυλακών Αλτιπλάνο, 90 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Έκτοτε κανείς δεν ξέρει που είναι, ή τουλάχιστον, κανείς δεν έχει το θάρρος να το αποκαλύψει.

4.Ποιος στέλνει πλοία γεμάτα με πτώματα στην Ιαπωνία;

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2015 αλιευτικά σκάφη γεμάτα πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης άρχισαν να ξεβράζονται στην Ιαπωνία. Στα σκάφη βρέθηκαν 22 πτώματα, περιλαμβανομένων έξι κρανίων.

Ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτές τις ανατριχιαστικές ανακαλύψεις; Πολλοί λένε ότι είναι η Βόρεια Κορέα, αφού μία χειρόγραφη επιγραφή υποδείκνυε ότι το ένα εκ των πλοίων- φαντασμάτων ανήκε στη «μονάδα 235» του βορειοκορεατικού στρατού. Επίσης, στο σκάφος εκείνο βρέθηκε ύφασμα που φέρεται να προέρχεται από βορειοκορεατική σημαία.

Το 2015 ανακαλύφθηκαν 30 σκάφη, το 2014 65 και το 2013 80.

5.Τι συνέβη τελικά με την πτήση MH370;

Στις 8 Μαρτίου απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα: Τι έγινε τελικά;

Όπως είναι αναμενόμενο οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν: Ήταν αεροπειρατεία; Ξέσπασε φωτιά και το αεροπλάνο συνετρίβη; Μήπως ευθύνεται ο Πούτιν;

Τον Αύγουστο του 2015 νέα συντρίμμια της πτήσης MH370 εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, αλλά αυτό δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο την υπόθεση. Το μυστήριο παραμένει.

6.Είναι τελικά ο Τζον Σνόου από το Game of Thrones νεκρός;

Ναι, όλοι πλέον γνωρίζουμε εκείνη την τελευταία σκηνή με τον Τζον Σνόου να κείτεται αιμόφυρτος επάνω στο χιόνι.

Όπως φαίνεται όμως, ο Σνόου θα είναι – μάλλον – ξανά μαζί μας, αν κρίνουμε και από το πρώτο πόστερ της διάσημης τηλεοπτικής σειράς.

Οι φήμες βέβαια, συνεχίζουν να οργιάζουν.

7.Πώς εξαφανίστηκε ο νούμερο ένα καταζητούμενος της Ευρώπης, Σαλάχ Αμπντεσλάμ;

Καταζητείται σε Ευρώπη και Μαρόκο, έχει προβληματίσει τις βελγικές και γαλλικές αρχές, οι συγγενείς του τον καλούν να παραδοθεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η τύχη του. Ο λόγος για τον 26χρονο Βέλγο μαροκινής καταγωγής, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, όμως τελευταία στιγμή αποφάσισε να αποδεσμευτεί από τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στα ρούχα του και να διαφύγει. Σήμερα, αποτελεί τον νούμερο ένα καταζητούμενο στην Ευρώπη.

Διαβάστε την ανάλυση της HuffPost Greece σχετικά με το μυστήριο της εξαφάνισης του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα