1.000 οχήματα παγιδευμένα στο χιόνι στην Σουηδία- Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες έως -43 βαθμών Κελσίου

Μπορεί στην Σουηδία να είναι εξοικειωμένοι με τα χιόνια ωστόσο πολίτες και αρχές αυτή τη φορά στάθηκε αδύνατον αν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα. Εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης και τρομακτικά χαμηλής θερμοκρασίας περί τα 1.000 οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε κεντρική οδική αρτηρία στα νότια της χώρας. 

Χιλιάδες οδηγοί και συνεπιβαίνοντες ”εγκλωβιστήκαν” στον κεντρικό δρόμο E22 στην περιοχή Σκάνε της νότιας Σουηδίας και οι ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν να παραδώσουν τρόφιμα και νερό. 

Αρκετοί, όπως αναφέρεi το BBC

απομακρύνθηκαν από ομάδες διάσωσης και θα επιστρέψουν για  αργότερα επέστεψαν να πάρουν τα οχήματά τους όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Αυτό το απόλυτο χάος προκλήθηκε εν μέσω της κατακόρυφης πτώσης των θερμοκρασιών στις σκανδιναβικές χώρες.

Ακραία παγωνιά έχει πλήξει περιοχές της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Νορβηγίας και οι χιονοθύελλες στη Δανία έχουν παγιδεύσει επίσης οδηγούς σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Άαρχους από την Τετάρτη.

What the actual F is happening @Trafikverket !!! Send motorbikes with food and drink for people!!! People in need of insulin are there.

Keywords
Τυχαία Θέματα
1 000, Σουηδία- Χιόνια, -43, Κελσίου,1 000, souidia- chionia, -43, kelsiou