10 εκατ. Ινδοί χωρίς νερό μετά από κατάληψη κεντρικών εγκαταστάσεων ύδρευσης

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία δεν έχουν τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους, όταν διαδηλωτές κατέλαβαν κεντρικές εγκαταστάσεις ύδρευσης. Σύμφωνα με το BBC, ο στρατός κατάφερε να απωθήσει το πλήθος εκτός των εγκαταστάσεων, όμως για να επαναλειτουργήσει σωστά το σύστημα θα χρειαστούν τέσσερις με πέντε ημέρες.

Οι διαδηλωτές
ζητούσαν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατώτερων καστών και προηγουμένως είχαν «παραλύσει» μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού συστήματος της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας και υποτροφίες στις πληθυσμιακές ομάδες που ως τώρα βρίσκονται στο περιθώριο. Εκπρόσωπος των διαδηλωτών δήλωσε ότι η προσφορά της κυβέρνησης θα συζητηθεί και θα περάσει σήμερα, Δευτέρα, από έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της προσπάθειας του στρατού να επανακαταλάβει τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 19 άτομα. Εκπρόσωποι των διαδηλωτών ζητούν την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα