Dove ArtPit Collection: Απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης σημαίνει γυναικεία απελευθέρωση

11:29 1/7/2022 - Πηγή: Ladylike

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που έπιασα το ξυράφι στα χέρια μου. Είχα πρόωρη ανάπτυξη και ζώντας σε μια εποχή που η γυναικεία περιποίηση, ειδικά όσον αφορά ζητήματα όπως οι τρίχες του σώματος, ήταν ταμπού, όλα μου φαίνονταν τόσο περίεργα και τόσο άβολα. Το να μιλάς τότε για τέτοια θέματα ήταν σύνηθες. Δεν υπήρχε ευαισθητοποίηση, άρα και σωστή ενημέρωση για τις νέες κοπέλες που μπαίνοντας στην εφηβεία έβλεπαν να συμβαίνει στο σώμα τους το πιο φυσιολογικό: ν’ αλλάζει.

Θυμάμαι, λοιπόν, ότι η πρώτη φορά που ξύρισα τις μασχάλες μου, ήταν μετά από σχόλιο συμμαθητή μου στο σχολείο. Ακόμα κι αν

είχα πολύ λίγες τρίχες, η εμπειρία αυτή με στιγμάτισε. Η ενηλικίωσή μου στιγματίστηκε. Τότε ήταν που κατάλαβα τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωπες οι γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όσον αφορά την εικόνα μας. Το στίγμα του ότι η γυναικεία ομορφιά είναι ένα πράγμα, δεν με κάλυπτε σαν άνθρωπο και συνεχίζει να μη με καλύπτει μέχρι και σήμερα. Ευτυχώς, αυτό αλλάζει και η κοινωνία έχει εξελιχθεί ως ένα βαθμό. Αυτό επιβεβαιώνει και το νέο project του Dove. Με την έκθεση Dove ArtPit Collection, το brand στηρίζει τις γυναίκες για ακόμη μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα