Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινημένος στο Κοινοβούλιο τη στιγμή του εθνικού ύμνου

15:28 12/9/2022 - Πηγή: InStyle

Με μεγάλη δυσκολία ο βασιλιάς Κάρολος συγκράτησε τα δάκρυά του όταν οι βουλευτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Ο βασιλιάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βρετανικό Κοινοβούλιο για να απευθυνθεί σε βουλευτές και συνεργάτες. Στην ομιλία του τόνισε ότι μπορεί να αισθανθεί το βάρος της ιστορίας στους ώμους του.

Σε μια ιστορική ομιλία όπου ορκίστηκε να ακολουθήσει το ανιδιοτελές καθήκον της βασίλισσας, η Αυτού Μεγαλειότης φάνηκε επίσης συγκινημένη καθώς ο Λόρδος Ομιλητής και ο Πρόεδρος των

Κοινοτήτων εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και είπαν: “Όσο είναι βαθιά κι αν είναι η θλίψη μας, ξέρουμε ότι η δική σας είναι ακόμη πιο βαθιά”.

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί είναι πρησμένα τα δάχτυλά του

Ο Κάρολος είπε ότι η αείμνηστη βασίλισσα είχε “θέσει ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και τις συμβουλές σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά“.

Στη σύντομη ομιλία του, απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά από τότε που έγινε βασιλιάς, ο Κάρολος παρέφρασσε τον Σαίξπηρ τιμώντας την αγαπημένη μητέρα του: “Όπως είπε ο Σαίξπηρ για την προηγούμενη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ένα πρότυπο για όλους τους πρίγκιπες, που ζούσαν“.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

“Καθώς βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα, δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει και που μας υπενθυμίζει τις ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτικές παραδόσεις στις οποίες αφιερώνεστε τα μέλη και των δύο Σωμάτων με τέτοια προσωπική αφοσίωση, για τη βελτίωση όλων μας. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τα συλλυπητήρια λόγια, τα οποία περικλείουν τόσο συγκινητικά το τι σήμαινε για όλους η εκλιπούσα βασίλισσα πολυαγαπημένη μητέρα” είπε ο βασιλιάς Κάρολος και τότε όλοι οι αξιωματούχοι σηκώθηκαν για τον εθνικό ύμνο.

“God save the king” έψαλαν και συγκίνησαν τον νέο βασιλιά που με δυσκολία συγκράτησε τα δάκρυά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα