Βασιλιάς Κάρολος: Δεύτερη νύχτα στο νοσοκομείο – Γιατί δεν παραιτείται από τον θρόνο παρά τα προβλήματα υγείας

13:03 28/1/2024 - Πηγή: InStyle

Ο βασιλιάς Κάρολος πέρασε δεύτερη νύχτα στο νοσοκομείο μετά την επιτυχή επέμβαση προστάτη στην οποία υποβλήθηκε. Η βασίλισσα Camilla βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του συζύγου της στην Κλινική του Λονδίνου στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Camilla έφτασε με ένα μαύρο αυτοκίνητο Audi το μεσημέρι του Σαββάτου και έφυγε περίπου τρεις ώρες αργότερα. Η επίσκεψη αυτή ήταν η δεύτερη στο ιδιωτικό νοσοκομείο από τότε που έφτασε με τον Κάρολο το πρωί της Παρασκευής ενόψει της επέμβασης.

dir="ltr">BREAKING: Queen Camilla has left The London Clinic after visiting the King after he received treatment for an enlarged prostate

Read more https://t.co/FXdZMExuF0

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/6kiHcQBGv1

Sky News (@SkyNews) January 27, 2024

Είπε στους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην κλινική του Λονδίνου την Παρασκευή ότι ο βασιλιάς ήταν “καλά” μετά την επέμβαση.

Ο λόγος που ο Κάρολος δεν παραιτείται

Παρά τα πρόσφατα προβλήματα υγείας, που τον εμποδίζουν να εκτελέσει τα βασιλικά του καθήκοντα, ο Κάρολος δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τον θρόνο, όπως επισημαίνει βασιλικός εμπειρογνώμονας.

Και ο λόγος είναι ότι θέλει να διασφαλίσει πως τα εγγόνια του θα μπορέσουν να απολαύσουν την παιδική τους ηλικία χωρίς πιέσεις.

Οι εικασίες για την παραίτηση του Κάρολου και την ανάθεση του θρόνου στον γιο του William, ήταν έντονες και πριν γίνουν γνωστά τα προβλήματα υγείας του. Οι εικασίες ξεκίνησαν όταν η βασίλισσα της Δανίας Margrethe, 83 χρόνων, ανακοίνωσε την παραίτησή της. Όπως είχε αναφέρει στο μήνυμά της, η επιθυμία της η “επόμενη γενιά” να απολαύσει τον χρόνο της στο προσκήνιο ήταν ένας από τους κύριους λόγους της αποχώρησής της από τα βασιλικά καθήκοντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Πολλοί πίστευαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα ακολουθούσε τα βήματά της. Ωστόσο, μία βασιλική εμπειρογνώμονας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κάρολος δεν θα το κάνει ποτέ. Γιατί; Επειδή δεν θέλει ο πρίγκιπας William να απομακρυνθεί από την οικογένειά του, ενώ τα παιδιά του, ο πρίγκιπας George, δέκα ετών, η πριγκίπισσα Charlotte, οκτώ ετών, και ο πρίγκιπας Louis, πέντε ετών, είναι ακόμη τόσο μικροί.

Μιλώντας στο περιοδικό OK! για τις επιπτώσεις της παραίτησης της βασίλισσας Margrethe στη βασιλεία του βασιλιά Κάρολου, η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Jennie Bond αποκάλυψε: “Προφανώς έχει προκαλέσει συζήτηση εδώ για τον βασιλιά Κάρολο. Αλλά νομίζω ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα σκεφτόταν να παραιτηθεί θα ήταν η κακή υγεία ή η πνευματική ανικανότητα. Έχει κι αυτός προβλήματα στην πλάτη του… Αλλά δεν πιστεύω ούτε για μια στιγμή ότι αυτό θα τον έκανε να σκεφτεί να κάνει κι αυτός το ίδιο. Ο Κάρολος θέλει τον χρόνο του στον θρόνο… Μια ευκαιρία να αφήσει το στίγμα του ως βασιλιάς”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Αλλά το πιο σημαντικό από αυτό, ο Κάρολος γνωρίζει ότι ο πρίγκιπας William, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής και επομένως θα προηγηθεί του βασιλιά αν ο πατέρας του παραιτηθεί, θα προτιμούσε να μην γίνει βασιλιάς ακόμη. Κυρίως επειδή, σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα, θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

“Ο William, με τρία μικρά παιδιά, δεν θα καλωσόριζε ακόμη την επιπλέον ευθύνη της βασιλείας“, προσθέτει. “Η ώρα του θα έρθει αρκετά σύντομα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Lifestyle > InStyle