Βαγγέλης Χαρισόπουλος: Making fun

11:10 11/4/2022 - Πηγή: InStyle

Για ακόμα μία σεζόν ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος ενσαρκώνει τον φόβο και τον τρόμο των διαγωνιζομένων στο Shopping Star με την Βίκυ Καγιά. Είναι εκείνος που κάνει τα καυστικά σχόλια αλλά ταυτόχρονα και ο καλύτερος τους φίλος. Με το standup comedy που του ταιριάζει πολύ – τον βλέπουμε κατά καιρούς σε σκηνές – επιδιώκει από τους θεατές να περάσουν καλά με τα αστεία του. Ο δημοσιογράφος, δεν ξεχνά και την μεγάλη του αγάπη, το ραδιόφωνο που τον άφησε για λίγο… φαφούτη. Στην απολαυστική συνέντευξή του στο InStyle

ο ίδιος μας μιλά για τις γυναίκες, τη μόδα, το επαγγελματικό του απωθημένο και φυσικά για την θέση που έχει το χιούμορ στη ζωή του.

Ως η φωνή του Shopping Star, τι μηνύματα εισπράττεις από τις γυναίκες και υπάρχει κάποιο σχόλιο που ήθελες να κάνεις αλλά απέφυγες;

Τα μηνύματα είναι θετικά σε συγκινητικό βαθμό. Όσο για τα σχόλια συμβαίνει ελάχιστες φορές, γιατί και ο χαβαλές έχει τα όριά του, ειδικά στην τηλεόραση. Εξάλλου κάθε άνθρωπος είναι ευαίσθητος και το λαμβάνω υπόψη αυτό.

Την απόρριψη πως την αντιμετωπίζεις;

Σίγουρα όχι στωικά. Πάντως οι επαγγελματικές απορρίψεις με ενοχλούν περισσότερο από τις ερωτικές.

Οι Ελληνίδες είμαστε τελικά καλοντυμένες, έχουμε στιλ;

Κοίτα, δεν είμαι ειδικός σε θέματα μόδας, κάτι που καταλαβαίνεις μόλις με δεις. Αλλά νομίζω ότι οι Ελληνίδες είναι από τις πιο καλοντυμένες στην Ευρώπη. Σίγουρα είναι οι πιο όμορφες.

Λένε ότι οι άνδρες ασχολούνται περισσότερο με το κουτσομπολιό από ότι οι γυναίκες, ισχύει;

Είναι στερεότυπο. Μάλλον είμαστε το ίδιο κουτσομπόληδες. Μη σου πω χειρότεροι.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το standup comedy;

Ουσιαστικά το ξεκίνησα για να βοηθήσει την τηλεοπτική μου καριέρα, αλλά τελικά, το λάτρεψα ως ξεχωριστή ασχολία. Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου και μετανιώνω που καθυστέρησα να το ξεκινήσω. Απλώς όταν άρχισα τις παραστάσεις, εργαζόμουν ως ρεπόρτερ σε δελτίο ειδήσεων, και ήταν κάπως αμήχανο, διότι φοβόμουν πως θα έβλαπτε την δημοσιογραφική μου εικόνα. Κρίμα που το διέκοψα προσωρινά τότε, γιατί ήμουν πολύ καλός από τις πρώτες μου εμφανίσεις.

Ποια είναι τα θέματα που σου αρέσει να σχολιάζεις και με τι γελά περισσότερο το κοινό;

Μου αρέσει να σχολιάζω το σεξ και την πολιτική, αλλά νομίζω ότι το κοινό γελά με οτιδήποτε είναι αστείο, ανεξαρτήτως θεματολογίας.

Εσένα τι σε κάνει να γελάς;

Πολλά πράγματα. Κυρίως η ζωή μου, που θα μπορούσε να γίνει από μόνη της κωμωδία καταστάσεων. Επίσης γελάω με τους τίτλους των site “Ξεσπά στην κάμερα η τάδε”, “Κατέρρευσε ο δείνα”, και με τα post γυναικών στο instagram, όπου κάτω από φωτογραφίες που ποζάρουν ημίγυμνες, ξεπροβάλλει ένας στίχος του Ελύτη.

Μπορείς να μας περιγράψεις ένα τέτοιο περιστατικό της ζωής σου;

Να, πρόσφατα, ενώ έκανα εκπομπή στον Sfera 102.2, μου έφυγε το μπροστινό δόντι όταν δάγκωσα ένα σκληρό γλυκό (το οποίο στην Αθήνα το λένε “βραχάκι” και στην Θεσσαλονίκη “ανώμαλο”). Και για δυο ώρες έκανα εκπομπή ως φαφούτης. Δεν είναι αυτό κωμωδία;

Το αντιμετωπίζεις κωμικά πάντως. Το χιούμορ βοηθά στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων όπως πχ η πανδημία;

Φυσικά. Ωστόσο, ενώ περίμενα ότι θα ήταν πανεύκολο να γράψω αστεία κείμενα για όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε, διαπίστωσα το αντίθετο. Μάλλον λειτουργώ καλύτερα στους συνηθισμένους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ή ίσως απλώς τεμπέλιασα. Ο Covid απενεχοποίησε και την τεμπελιά, μεταξύ άλλων.

Θα σε ενδιέφερε μια σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση; Ποιο πρόσωπο θα ήθελες να σατιρίσεις;

Μόλις περιέγραψες το μεγαλύτερο επαγγελματικό μου απωθημένο. Είναι ίσως η μοναδική τηλεοπτική δουλειά που θα με έκανε πραγματικά ευτυχισμένο. Θα σατίριζα τους πάντες, ειδικά αυτούς που μας προβάλλουν τα ΜΜΕ ως πρότυπα.

Κλισέ ερώτηση αλλά, έχει περισσότερη γοητεία η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο;

Το καθένα έχει ξεχωριστή γοητεία. Το ραδιόφωνο σου προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία. Συντονιστείτε στον Sfera 102.2 κάθε απόγευμα 6-9 στην εκπομπή μου με την Έλενα Κώνστα, για να το διαπιστώσετε κι εσείς.

Πώς θα αντιμετώπιζες μια γυναίκα που δεν γελά με τα αστεία σου;

Όλες γελάνε μαζί μου. Ειδικά στο κρεβάτι.

Δεν βρήκα κάτι για την προσωπική σου ζωή οπότε θα μας τα πεις μόνος σου;

Ποια προσωπική ζωή;

Μελλοντικά σχέδια;

Να πείσω τους ιθύνοντες κάποιου καναλιού να εγκρίνουν την πρότασή μου για σατιρική εκπομπή, να γεμίζουν όλες οι παραστάσεις standup comedy, και να δημιουργήσω επιτέλους οικογένεια. Με αυτή τη σειρά.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα