Το μυστικό για το σωστό ντεμακιγιάζ με μωρομάντηλα

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για ένα σωστό ντεμακιγιάζ με μωρομάντηλα, ώστε να μη ρισκάρετε την υγεία της επιδερμίδας σας.

Τα μωρομάντηλα είναι μια δημοφιλής επιλογή για τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ του προσώπου, χάρη στην πρακτικότητά και την ταχύτητα χρήσης τους. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν τα προτείνουν ως μόνιμη λύση. Κι αυτό γιατί δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τους ρύπους, το σμήγμα και τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Γιατί δεν είναι κατάλληλα τα μωρομάντηλα για το πρόσωπό σας;

Τα μωρομάντηλα

καθαρίζουν απαλά το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα των μωρών, χωρίς να το ερεθίζουν. Ωστόσο, η ενήλικη επιδερμίδα έχει διαφορετικές απαιτήσεις, τις οποίες τα μωρομάντηλα δεν ικανοποιούν.

Τα μωρομάντηλα αποτελούν μια λύση ανάγκης, όταν δεν έχουμε διαθέσιμο κάποιο άλλο προϊόν καθαρισμού ή ντεμακιγιάζ, εφόσον μπορούν να απομακρύνουν ένα ‘βαρύ’ makeup.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες που θα προσφέρουν ένα σωστό αποτέλεσμα, χωρίς να ρισκάρετε την υγεία της επιδερμίδας σας.

View this post on Instagram

A post shared by Elise Milou (@elisemilou)

Τα tips για το σωστό ντεμακιγιάζ με μωρομάντηλαΠεράστε ένα μωρομάντηλο σε κάθε περιοχή του προσώπου. Έτσι δε θα μεταφέρετε βακτήρια από τη μία περιοχή του προσώπου σας στην άλληο.Ξεπλένετε καλά το πρόσωπο και τον λαιμό με νερό μετά τη χρήση του μωρομάντηλου. Έτσι θα απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από το μωρομάντηλο ή το μακιγιάζ που μπορεί να έχουν παραμείνει στο δέρμα μας.Επιλέξτε μωρομάντηλα με σύνθεση που περιέχει ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά, όπως πανθενόλη, αλλαντοΐνη, aloe vera, έλαιο χαμομηλιού ή βιταμίνη Ε. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε την επιδερμίδα σας απαλή.Κάντε απαλές κινήσεις κατά το ντεμακιγιάζ για να μην ερεθίσετε την επιδερμίδα.Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην αφαίρεση του μακιγιάζ στα μάτια ή τα χείλη. Προσοχή όμως, χωρίς τρίψιμο.Χρησιμοποιήστε περισσότερα από ένα, ανάλογα με την ποσότητα του μακιγιάζ, μέχρι το μωρομάντηλο να μένει καθαρό. Απαραίτητη είναι η ενυδάτωση μετά το ντεμακιγιάζ. Μετά το τέλος του, βάλτε τον ορό ή/και την ενυδατική σας. Έτσι θα διατηρήσετε την υγρασία και την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.

Συμπερασματικά, τα μωρομάντηλα είναι μια εύκολη λύση για τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ του προσώπου, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την καθημερινή χρήση. Για καθαρή και υγιή επιδερμίδα, είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ κατάλληλα για τις ανάγκες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα