Τα 12 brands παπουτσιών που επιλέγουν ξανά και ξανά οι Παριζιάνες

09:34 1/2/2024 - Πηγή: InStyle

Αν αναρωτιέστε γιατί πάλι είναι στο επίκεντρο οι Γαλλίδες… Την απάνηση δίνει το ίδιο τους το στιλ και η συνολική τους καλαισθησία. Κάτι κάνουν καλύτερα εκεί στην γαλλική πρωτεύουσα. Αναπνέουν και περπατούν στη «Μέκκα της μόδας».

Και μιας και αναφέρθηκε το ρήμα «περπατάω», ας ρίξουμε μια ματιά σε κορυφαία γαλλικά brands που ντύνουν με απαράμιλλη κομψότητα τα κάτω άκρα. Brands-icons όπως ο Roger Vivier, η ιδιοφυΐα πίσω από το σύγχρονο στιλέτο, και ο Christian Louboutin, έχουν θέσει υψηλά

τον πήχη στο design των υποδημάτων.

Ιδού η crème de la crème των κορυφαίων γαλλικών labels παπουτσιών που πρέπει να γνωρίζετε:

Rapetto View this post on Instagram

A post shared by Repetto (@repettoparis)

Τα εμβληματικά flat της Rapetto αποτελούν ένα αγαπημένο αξεσουάρ για τη νέα γενιά των it-girls, με trendsetters όπως η Lily-Rose Depp και η Hailey Bieber. Το brand ξεκίνησε την καριέρα του το 1947 από τη Rose Repetto, και πολύ γρήγορα κατέκτησε τον κόσμο του χορού.

Κορυφαίοι χορευτές μπαλέτου λάτρεψαν τα υψηλής ποιότητας ρούχα και παπούτσια μπαλέτου του οίκου. Η Repetto έγινε για πρώτη φορά γνωστή, με τη δημιουργία του παπουτσιού μπαλαρίνας Cendrillon, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τον ρόλο της Brigitte Bardot στην ταινία του 1956 “Et Dieu… créa la femme” («Και ο Θεός… έπλασε τη Γυναίκα»).

Η Repetto επεκτείνεταια διαρκώς με συνεργασίες με σημαντικούς οίκους, όπως οι Issey Miyake, Yohji Yamamoto, Comme des Garcons και Karl Lagerfeld.

Roger Vivier View this post on Instagram

A post shared by Roger Vivier (@rogervivier)


“Luxe” είναι η πολυτέλεια στα γαλλικά. Μία λέξη που τιμά ο Roger Vivier, το καταξιωμένο brand, γνωστό για τα κομψά σχέδιά που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στον κόσμο της υψηλής μόδας.

Ο Vivier, που συχνά λογίζεται ως ο εφευρέτης των stilettos στα ‘50s, έφερε έναν καλλιτεχνικό αέρα στο design.

Οι δημιουργίες του, όπως οι εμβληματικές γόβες με αγκράφα που φορέθηκαν από την Catherine Deneuve στην ταινία “Belle de Jour” («Η ωραία της Ημέρας») το 1967, έχουν κοσμήσει τα πόδια της Joséphine Baker, της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και της Brigitte Bardot.

Veja Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VEJA (@veja)

Αν έχετε περπατήσει στους δρόμους του Παρισιού, και έχετε κοιτάξει τα παπούτσια των γαλλίδων ίσως να παρατηρήσατε πως δεν ισορροπούν πάνω σε ψηλοτάκουνα.

Διότι οι σύγχρονες παριζιάνες είναι διαρκώς σε κίνηση και άρα επιλέγουν τη λειτουργικότητα χωρίς να θυσιάζουν το στιλ. Οπότε τα Veja συμπληρώνουν ακριβώς αυτό. Η chic γαλλική μάρκα αθλητικών παπουτσιών, αγκαλιάζει τη φινέτσα με το sustainability- χρησιμοποιεί οργανικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Θα τα δείτε στα κάτω άκρα αγαπημένων celebrities, όπως Meghan Markle, Emma Watson, Emily Ratajowski, Reese Witherspoon και Kate Middleton.

Christian Louboutin Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian Louboutin (@louboutinworld)

Αν υπήρχε κόσμος των παπουτσιών, ο Louboutin θα ήταν ο βασιλιάς της nevershoe land! Ο κορυφαίος shoe designers όλων των εποχών, μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας για τις κατακόκκινες λακαρισμένες σόλες του που έχουν γίνει παγκόσμιο status symbol.

Οι δημιουργίες του είναι γνωστές τοις πάσι για τα πανύψηλα τακούνια και τα εντυπωσιακά σχέδια. Ο ίδιος ο Louboutin έχει δηλώσει ότι το sexiness είναι πιο σημαντικό από την άνεση.

Τα παπούτσια–φετίχ του Louboutin, δεν τα βγάζουν ούτε στον ύπνο τους η Beyoncé, η Taylor Swift, η Rihanna και η Oprah…

Pierre HardyCredit: @pierrehardy/Instagram

Ο Pierre Hardy ξεκίνησε την καριέρα του ως γραφίστας για περιοδικά μόδας, πριν τον κερδίσει το design παπουτσιών, στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Ξεκίνησε την εταιρεία το 1999, η οποία φημίζεται για το γεωμετρικό της στιλ. Γνωστός για την καλλιτεχνική του προσέγγιση, ο Hardy αντλεί έμπνευση από τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική κάτι ξεκάθαρο στα τολμηρά και καινοτόμα σχέδιά του.

Laurence Dacade Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laurence Dacade (@laurencedacadeparis)

Η πολυτάλαντη Laurence Dacade, λάνσαρε στον κόσμο της μόδας το brand που φέρει το όνομά της, το 2008. Πριν, σχεδίαζε για λογαριασμό των Chanel και Givenchy.

Οι δημιουργίες της αποπνέουν γαλλική φινέτσα και εκλεπτυσμένη κομψότητα. Όλα αυτά, διανθισμένα με ζωηρά χρώματα, μοναδικά μοτίβα και υφές.

Η δημιουργός, αντλεί την έμπνευσή της από τον δυναμικό τρόπο ζωής των γυναικών που παρατηρεί στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

SézaneCredit: @sezane/Instagram

Loafers ή flats; Γιατί όχι και τα δύο, γιατί όχι Sézane! Ένα παριζιάνικο label που έκανε το όνειρο της Morgane Sézalory πραγματικότητα.

Η Sézalory πέρασε με άνεση στον χώρο της μόδας, μετά την επαγγελματική της «περιπέτεια» στο eBay. Πωλούσε vintage κομμάτια, αργότερα δημιούργησε τον ιστότοπο Les Composantes, όπου πωλούσε μεταποιημένα vintage αντικείμενα.

Αυτές οι exclusive πωλήσεις έκαναν γρήγορα αίσθηση στο Παρίσι και τα προϊόντα ξεπουλούσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Βασιζόμενη σε αυτό το κύμα επιτυχίας, η Sézalory λάνσαρε το Sézane το 2013. Η εταιρεία κάνει ρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και πρακτικών.

K.Jacques View this post on Instagram

A post shared by K.JACQUES (@kjacquessttropez)

Τα σανδάλια K.Jacques, σίγουρα τα βλέπετε να περιπλανιούνται κάθε καλοκαίρι σε κυκλαδίτικα σοκάκια στα ελληνικά νησιά… Κατασκευάζονται εδώ και 90 χρόνια κάτω από τον καυτό ήλιο του Saint-Tropez. Και αρα η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει καταφέρει να χτίσει τη φήμη στη κατασκευή χειροποίητων δερμάτινων σανδαλιών.

Φημισμένα για το διαχρονικό design και την εξαιρετική αντοχή τους, τα σανδάλια K.Jacques αποτελούν την επιτομή του στιλ της Γαλλικής Ριβιέρας. Κάθε ζευγάρι κατασκευάζεται με σχολαστικότητα, καθώς το brand θέτει ως προτερααιότητα την ποιότητα και την παράδοση.

Clergerie View this post on Instagram

A post shared by C L E R G E R I E (@clergerie)

Το συγκεκριμένο brand επαναπροσδιορίζει με σαρωτική επιτυχία την έννοια του κλασικού στιλ, όπως κάνει στα brogues και στα loafers. Η εταιρεία είναι στην αγορά από το 1981 με σταθερό και σίγουρο βηματισμό χάρη στον Robert Clergerie.

Το label είναι πια συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας χάρη στο αρχιτεκτονικό design που ξεπερνά τη συμβατική αισθητική. Διόλου τυχαίο γιατί τα Clergerie έχουν ξετρελάνει τους Γάλλους.

Bobbies View this post on Instagram

A post shared by Bobbies (@bobbies)

Πείτε Oui στο σούπερ elegant αυτό brand, διάσημο για τις εξαιρετικά κομψές μπότες και τα σουέτ sneakers του. Η εταιρεία βάζει έντονες πινελιές vintage στα σύγχρονα σχέδιά της για κάθε ηλικία και φύλο.

Φιλοσοφία της εταιρείας, είναι οι βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Jonak ParisCredit: @jonak/Instagram

Φανταστείτε την Emily (in Paris) με αυτά τα cute παπούτσια, να τρώει κρουασάν και να φοράει ένα εξίσου cute μπερεδάκι! Είναι τα απόλυτα French shoes!

Η οικογενειακή επιχείρηση έχει παράδοση από το 1964 στο παριζιάνικο στιλ που ισορροπεί τη μόδα με την άνεση και την ποιότητα. Χαριτωμένα penny loafers που ταιριάζουν με διάφανες κάλτσες και μίνι φούστα για ένα κομψό, μοντέρνο σύνολο.

SartoreCredit: @sartoreofficiel/Instagram

Το μικρό κατάστημα τσαγκαράδων για μπότες ιππασίας, ενέπνευσε τον Paul Sartore στην ίδρυση του brand Sartore, το 1959.

Αρχικά κατασκεύαζε ανδρικά μοκασίνια, και στη συνέχεια συμπεριέλαβε γυναικείες μπότες ιππασίας, συνδυάζοντας επιδέξια την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με καινοτόμα σχέδια. Καθώς τα χρόνια κυλούσαν, η Sartore συνέχισε να διαφοροποιεί τη συλλογή της, εισάγοντας clogs και μπότες εμπνευσμένες από τα γουέστερν.

Keywords
ξανα, christian louboutin, yohji yamamoto, emma watson, reese witherspoon, kate middleton, taylor swift, louboutin, πήχη, design, view, instagram, νέα, bieber, rose, emma, watson, middleton, land, status, symbol, taylor, swift, rihanna, εταιρεία, chanel, givenchy, ebay, vintage, exclusive, jacques, καλοκαιρι, συγκεκριμένο, oui, sneakers, paris, shoes, paul, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, βασιλισσα ελισαβετ, η ζωη ειναι ωραια, instagram, rihanna, emma watson, μποτες, αξεσουαρ, γοβες, καριερα, μοδα, ονειρο, περιοδικα, ρουχα, χρωματα, chanel, ebay, icons, watson, αγορα, αισθητικη, ανδρικα, αρχιτεκτονικη, γαλλικα, γινει, δειτε, δυναμικο, εγινε, ελισαβετ, εμπνευση, εννοια, επιτυχια, εταιρεία, ζωης, ιδιο, ιδρυση, ηλικια, υπνο, κυμα, κινηση, κρουασαν, ματια, μινι, μικρο, νεα γενια, ονομα, παπουτσια, παρισι, περιβαλλον, ρημα, ρηση, ποιοτητα, πωλησεις, ρολο, σανδαλια, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συγχρονο, σουπερ, σχεδια, τακουνια, φυλο, φημη, φορα, ψηλοτακουνα, bieber, christian louboutin, design, ελληνικα, emma, exclusive, givenchy, taylor swift, jacques, kate middleton, louboutin, μια ματια, middleton, paul, oui, πήχη, ποδια, reese witherspoon, rose, sneakers, status, symbol, swift, taylor, τρωει, υλικα, view, vintage, ξεκινησε, yohji yamamoto, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα