Σταύρος Ξαρχάκος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Παρουσιάζει 40 χρόνια μετά τα τραγούδια της εμβληματικής ταινίας “Ρεμπέτικο”

22:00 16/1/2024 - Πηγή: InStyle

Οι μουσικές και τα τραγούδια που έχουν σφραγίσει την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 40 χρόνια μετά. Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με είκοσι μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες, μας μεταφέρει τη συγκίνηση, το φως, αλλά και τα γοητευτικά σκοτάδια των ορχηστρικών έργων και των τραγουδιών που έγραψε για την εμβληματική ταινία “Ρεμπέτικο” που φέτος κλείνει 40 χρόνια ζωής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stavros Xarchakos Official (@stavrosxarchakos)

Μετά τις δύο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο, το κορυφαίο μουσικό έργο του σπουδαίου συνθέτη θα παρουσιαστεί για δύο ακόμα βραδιές. Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ένα από πλέον ιστορικά και επιτυχημένα ελληνικά σάουντρακ, οι μουσικές και τραγούδια που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, για τη θρυλική ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», επανήλθε δυναμικά φέτος στα συναυλιακά δρώμενα.

Όπως τότε έτσι και σήμερα, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης επιλέγει φωνές με βίωμα και ιδιαίτερο χρώμα, δίνοντας τον πρώτο λόγο στην ορχήστρα του. Όλοι μαζί συνθέτουν μια ρεμπέτικη κομπανία και μετατρέπουν την σκηνή του Μεγάρου σε ένα σύγχρονο ρεμπέτικο πάλκο, και μας αποκαλύπτουν πώς ένα έργο διαχρονικό συνεχίζει να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί και να εκφράζει τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Saia (@irosaia4)

Πλαισιωμένος από 20 δεξιοτέχνες μουσικούς – ερμηνευτές ο Σταύρος Ξαρχάκος θα μοιραστεί με το κοινό τραγούδια που νίκησαν τη φθορά του χρόνου και παραμένουν ολοζώντανα στη συλλογική συνείδηση όπως τα «Καίγομαι», «Μάνα Μου Ελλάς», «Το Δίχτυ», «Το Πρακτορείο», «Στου Θωμά», «Στης Πίκρας Τα Ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη».

Ήταν το 1983 όταν o Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», μια ταινία ορόσημο, η οποία με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά.

Για τις ανάγκες της ταινίας, σύμφωνα με την ertnews.gr, ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή που έδιναν την αίσθηση ότι πρόκειται για παλιά ρεμπέτικα.

Ο δίσκος «Ρεμπέτικο» γνώρισε από τότε πολλές επανακυκλοφορίες και τεράστια αποδοχή, πούλησε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα και έδωσε νέα ώθηση στο ρεμπέτικο. Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Saia (@irosaia4)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Θανάσης Ανδρεάδης: ψάλτης
Γρηγόρης Βασίλας: μπουζούκι, τραγούδι
Καλογιάννης Βεράνης: βιολί
Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι
Βασίλης Δρογκάρης: ακορντεόν
Ηρακλής Ζάκκας: μπουζούκι, τραγούδι
Ζαχαρίας Καρούνης: τραγούδι
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: τζουράς, τραγούδι
Κωνσταντίνος Κολοβός: ψάλτης
Λάζαρος Κουμεντάκης: ψάλτης
Δημήτρης Λίβανος: μπουζούκι, τραγούδι
Θοδωρής Μέρμηγκας: κιθάρα, τραγούδι
Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο
Γιώργος Νικόπουλος: κιθάρα, τραγούδι
Σταύρος Ξαρχάκος: ενορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας
Γιώργος Παππάς: μπουζούκι, τραγούδι
Μανώλης Πάππος: μπουζούκι, τραγούδι
Βαγγέλης Πασχαλίδης: σαντούρι
Δημήτρης Ρέππας: μπουζούκι, τραγούδι
Ηρώ Σαΐα: τραγούδι
Αντώνης Τζίκας : κόντρα μπάσο
Χάρης Τρασάνης: ψάλτης

Αίθουσα: Αλεξάνδρα ΤριάντηΔιάρκεια: 120′Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ17 – 18.01.2024ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ€15.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι €25.00 €30.00 €45.00 €60.00 €70.00 €80.00

Keywords
Τυχαία Θέματα