Σκανδιναβική Ομορφιά: 7 μυστικά από τα κορίτσια του Βορρά για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

16:33 16/3/2024 - Πηγή: InStyle
Η ολιστική προσέγγιση των Scandi girls που τους εξασφαλίζει αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Στις ακτές του βορειοευρωπαϊκού χάρτη, η σκανδιναβική ομορφιά αναδύεται σαν μια φωτεινή αυγή ανάμεσα από.. τα παγωμένα νερά των φιόρδ. Είναι μια ομορφιά που δεν χρειάζεται πολυλογία για να εντυπωσιάσει. Είναι μια φυσικότητα που αναδεικνύει την απλότητα και την αγνότητα της ουσίας της.

Η επιδερμίδα των γυναικών αυτών των χωρών είναι η απόδειξη ότι όταν αξιοποιείς τα δώρα της φύσης με σεβασμό και αγάπη αυτή σου το ανταποδίδει. Είναι η απόδειξη της αγάπης για τον εαυτό και το περιβάλλον,

καθώς και μια υπενθύμιση ότι η πραγματική ομορφιά δεν χρειάζεται πολυτέλεια ή υπερβολές, αλλά απλή αγάπη και φροντίδα.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά των Scandi girls για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα;Υγιεινή Διατροφή

Η σκανδιναβική διατροφή εστιάζει σε φυσικά, αγνά τρόφιμα όπως ψάρια, φρούτα, λαχανικά και βιολογικά προϊόντα, τα οποία περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα.

Προστασία από τον ήλιο

Οι άνθρωποι στις σκανδιναβικές χώρες γνωρίζουν τη σημασία της προστασίας από τις ακτίνες UV. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση αντηλιακού αλλά και την αποφυγή της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι βασικό στοιχείο για την υγιή επιδερμίδα. Γι’ αυτό τα Scandi girls πίνουν αρκετό νερό και χρησιμοποιούν ενυδατικά προϊόντα ώστε να διατηρήσουν την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη.

Φυσική Ομορφιά

Οι γυναίκες στις σκανδιναβικές χώρες είναι υπέρμαχοι του συνθήματος της φυσικής ομορφιάς, αφήνοντας την επιδερμίδα τους να αναπνέει και να παραμένει φρέσκια με ελάχιστο μακιγιάζ ή και καθόλου. Σπάνια θα δείτε κορίτσι του Βορρά με βαρύ μακιγιάζ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katarina Krebs (@katarinakrebs)

Ήρεμο Περιβάλλον

Ο ρυθμός ζωής στις σκανδιναβικές χώρες είναι συνήθως πιο οργανωμένος απ’ ό,τι στις μεσογειακές χώρες, με λιγότερο άγχος και πίεση. Και αυτός είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας, που μπορεί να συμβάλει στην υγιή επιδερμίδα.

Άσκηση

Η άσκηση είναι σημαντική για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Στις σκανδιναβικές χώρες συχνά οι άνθρωποι ασχολούνται με δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το σκι, το ποδήλατο και άλλα αθλήματα, τα οποία συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την ανανέωση των κυττάρων.

Κρυοθεραπεία

Και ας μην ξεχνάμε, το κλίμα της Σκανδιναβίας. Το κρύο και ο δροσερός αέρας μπορεί να έχει θετική επίδραση στην επιδερμίδα. Ο κρύος αέρας συμβάλλει στη σύσφιξη της επιδερμίδας, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν συστολή των αγγείων του δέρματος. Αυτό ευνοεί τη σφριγηλή εμφάνιση της επιδερμίδας και μειώνει την εμφάνιση της χαλάρωσης και των ρυτίδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @scandi_muses

Keywords
Τυχαία Θέματα