Ρομαντικά Φορέματα: 4 κομμάτια που θα μετατρέψουν το καλοκαίρι σας σε παραμύθι

09:05 17/7/2023 - Πηγή: InStyle

Ρομαντισμός… Κάποιες μέρες τον αναζητούμε έντονα, άλλοτε τον αποφεύγουμε με κάθε τρόπο.

Ωστόσο, όποιο mood κι αν μας χαρακτηρίζει, πάντοτε λατρεύουμε τα ρομαντικά στοιχεία στα ρούχα. Τι λέτε για τους γλυκούς φραμπαλάδες, τα μαλακά ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς, ακόμα και τα ροζ λουλούδια; Γενικά, αδυνατούμε να αντισταθούμε σε μάξι, ρομαντικά φορέματα!

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε το ρομαντικό στιλ να έχει κατακτήσει καθημερινότητα και πασαρέλες και για αυτό ίσως να ευθύνονται

και οι επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το Bridgerton και το The Gilded Age. Τα ρομαντικά φορέματα διατηρούν την κλασική τους αξία και αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου με κομψότητα και χάρη. Είναι μια αντί-τάση, αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι, ανάμεσα στις τόσες άλλες ‘αιχμηρές, ανατρεπτικές, σκοτεινές και σέξι’ που κυκλοφορούν στους δρόμους…

Τα ρομαντικά φορέματα επιβιώνουν και γοητεύουν τις απανταχού γυναίκες που δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν στα παραμύθια.

Κορσέδες και μέση κλεψύδρα

Συνήθως συνδέουμε τα look που περιλαμβάνουν κορσέ με κάτι υπερβολικά σέξι. Ωστόσο, το 2023 μας έχει παρουσιάσει φορέματα με κορσέ στη μέση που δημιουργούν μια πιο απαλή και γλυκιά αίσθηση, κατάλληλα τόσο για το γραφείο όσο και για ένα ρομαντικό ραντεβού. Εμπνευσμένα από τη vintage αισθητική, κολακεύουν σχεδόν κάθε σιλουέτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη D Ô E N (@shopdoen)

Παραμυθένιες full skirts

Η «γεμάτη» φούστα είναι η πιο εντυπωσιακή επιλογή, με το δραματικό, φαντασμαγορικό της κόψιμο να κλέβει πάντοτε τις παραστάσεις. Η ογκώδης εφαρμογή της σε συνδυασμό με ένα στενό μπούστο δημιουργούν το πιο κομψό αποτέλεσμα που πραγματικά ταιριάζει σε όλες. Σκεφτείτε ένα φόρεμα σε στιλ New Look του Christian Dior που δεν ξεθωριάζει ποτέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη markarian (@markarian_nyc)

Γλυκά και βασιλικά, αγαπημένα πλισέ

Τα φορέματα με πλισέ λεπτομέρειες είναι πιθανότατα το πιο εύκολο στιλ που μπορούμε να υιοθετήσουμε, χάρη στο ύφος του που το κάνει επίσημο και ανεπίσημο ταυτόχρονα, αν κάτι τέτοιο βγάζει νόημα. Εξάλλου οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο και αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση των πλισέ ρομαντικών φορεμάτων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rocío Osorno (@rocioosorno)

Φραμπαλάδες, βολάν και οτιδήποτε θυμίζει λουλούδι

Όσο σκληρές κι αν δηλώνετε, βαθιά μέσα σας θαυμάζετε τα θηλυκά βολάν και θέλετε να τα φορέσετε. Ε λοιπόν, μην αντιστέκεστε, γιατί τα ruffle dresses αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας, η οποία συνδυάζει τη γλυκύτητα με μια σέξι πινελιά. Αυτά τα ρομαντικά φορέματα θα τα βλέπαμε μέχρι και σε μίνι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rocío Osorno (@rocioosorno)

Keywords
Τυχαία Θέματα