Πυκνά και υγιή μαλλιά: 8 μυστικά που θα ενισχύσουν το πάχος της τρίχας

09:04 3/11/2023 - Πηγή: InStyle

Η ομορφιά των πυκνών και υγιών μαλλιών είναι αναμφίβολα μια από τις βασικές συνιστώσες μιας κομψής εμφάνισης. Όμως, η ανάπτυξη πυκνής τρίχας δεν είναι πάντα αυτονόητη, ούτε και προκαθορισμένη από το DNA. Υπάρχουν λοιπόν, μερικά μυστικά που συμβάλλουν στον όγκο των μαλλιών, ανεξάρτητα από την αρχική τους κατάσταση. Ας δούμε μαζί ορισμένες από τις αποτελεσματικές μεθόδους για υπέροχα μαλλιά που πάντα θέλατε.

Αποφύγετε το στρες και τις ορμονικές ανισορροπίες

Είναι καθοριστικό να διατηρήσετε μια ισορροπημένη ψυχο-σωματική κατάσταση για την υγεία

των μαλλιών σας. Η ψυχολογική ευεξία παίζει ζωτικό ρόλο στην πρόληψη της τριχόπτωσης και της αραίωσης της τρίχας.

Young sensual girlΚαταναλώστε περισσότερα υγιεινά λιπαρά

Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα ενισχύουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και προάγουν την ανάπτυξη υγιών μαλλιών. Είναι λοιπόν, σημαντικό να τα λαμβάνετε μέσω της διατροφής σε καθημερινή βάση. Εναλλακτικά, υπάρχουν και τα συμπληρώματα.

Αποφύγετε την ξηρότητα μειώνοντας το styling με θερμότητα

Η υπερβολική χρήση σεσουάρ και ισιωτικής μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ταλαιπωρία στην τρίχα. Όλες εξάλλου ξέρουμε, πως το υπερβολικό styling αποδυναμώνει τα μαλλιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Owens (@johnowenshairdesign)

Επιλέξτε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα

Η επιλογή σαμπουάν που δεν περιέχουν αυτά τα σκληρά χημικά συστατικά μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας της τρίχας και άρα στην πιο υγιή τους όψη.

Μειώστε το σπάσιμο χτενίζοντας από τις ρίζες προς τις άκρες

Αυτή η απλή αλλαγή στο χτένισμα μπορεί να μειώσει τη φθορά της τρίχας και να προάγει την υγεία της. Το χτένισμα θέλει υπομονή και όχι βιασύνη, διαφορετικά θα δημιουργήσετε ψαλίδα.

Επιλέξτε προϊόντα που προσφέρουν όγκο

Από σαμπουάν μέχρι conditioner και λακ, η επιλογή προϊόντων που προσδίδουν όγκο μπορεί να δώσει την επιθυμητή αίσθηση πυκνότητας. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση είναι απλά για ψευδαίσθηση.

Προσφέρετε στον εαυτό σας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Οι απαλές κυκλικές κινήσεις με τα ακροδάχτυλα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και συνεπώς προάγουν την υγεία της τρίχας. Κάντε το καθημερινά και θα δείτε σταδιακά την αλλαγή. Προαιρετικά, κάντε το μασάζ σε συνδυασμό με ένα φυσικό έλαιο που τονώνει το τριχωτό, όπως δεντρολίβανο, κύμινο, μαύρο πιπέρι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ayesha AK (@ayeshaakofficial)

Κάντε το λούσιμο με χλιαρό νερό

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και να επηρεάσει την υγεία της τρίχας. Το καυτό νερό αποδυναμώνει τα μαλλιά και μάλιστα, αφαιρεί λίγη από τη λάμψη τους. Έτσι, όσο απαιτητική κι αν είναι η φροντίδα των μαλλιών μας, η ενίσχυση του πάχους της τρίχας μπορεί να επιτευχθεί με συστηματική προσοχή και τη σωστή περιποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα