Πρίγκιπας Φίλιππος: Το παρατσούκλι που είχε βγάλει στη Meghan Markle

13:09 10/4/2024 - Πηγή: InStyle

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, στις 9 Απριλίου 2021.

Γνωστή βασιλική εμπειρογνώμων μιλώντας στην επέτειο θανάτου του για τον αείμνηστο δούκα του Εδιμβούργου, αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ένα χαρακτηριστικό παρατσούκλι για τη Meghan Markle και ήταν ανάλογο με τις εντυπωσιακές ομοιότητες της Meghan με μια άλλη δούκισσα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο Ingrid Seward, η Meghan θύμιζε στον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο τη δούκισσα του Ουίνδσορ και της έδωσε το παρατσούκλι “DOW” (Duchess of Windsor).

Η δούκισσα του Ουίνδσορ έγινε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στη σύγχρονη βασιλική ιστορία, αφού ο Εδουάρδος Η΄ αποφάσισε να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 1936 από τον θρόνο για να μπορέσει να την παντρευτεί.

Κατά τη διάρκεια των ετών της εξορίας τους, ο δούκας και η δούκισσα του Ουίνδσορ συνέχισαν να προσελκύουν πρωτοσέλιδα – και, το πιο επιζήμιο, επισκέφθηκαν τη Γερμανία το 1937, όπου συνάντησαν τον Αδόλφο Χίτλερ και φωτογραφήθηκαν κάνοντας τον περιβόητο ναζιστικό χαιρετισμό.

Μιλώντας στο GB News η Seward δήλωσε: “Δεν έβλεπε πάντα το κακό στους ανθρώπους, αλλά συχνά προσπαθούσε να δει το καλό σε αυτούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

“Απλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από τις ομοιότητες μεταξύ της Meghan και του Harry και του Edward και της Simpson, γι’ αυτό και συνήθιζε να την αποκαλεί δούκισσα του Ουίνδσορ. Όχι όμως κατάμουτρα, συνήθιζε να την αποκαλεί DOW”.

Η βασιλική εμπειρογνώμονας μίλησε επίσης για τη σχέση μεταξύ του Φίλιππου και του σημερινού βασιλιά Κάρολου, λέγοντας ότι θα ήταν “πολύ περήφανος γι’ αυτόν”. Η ίδια εξήγησε: “Ο πατέρας του θα ήταν πολύ ευτυχισμένος. Θα συμφωνούσε απόλυτα με τη σμίκρυνση του σχήματος της μοναρχίας. Θα ήταν πολύ περήφανος για τον γιο του. Δεν ήταν πάντα περήφανος για τον γιο του, ήταν ένας πολύ σκληρός πατέρας. Δεν τα πήγαιναν καλά τα πρώτα χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Προφανώς, τα βρήκαν στη μετέπειτα ζωή τους, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο ο Κάρολος εφάρμοσε αμέσως αυτό που είπε ότι θα έκανε. Είπε ότι επρόκειτο να έχει μια λιτή μοναρχία και αυτό είναι που οργάνωσε, αυτό είναι που έχει τώρα. Ίσως είναι λίγο πολύ αδυνατισμένη αυτή τη στιγμή, αλλά τα καταφέρνει. Απλώς δεν θέλει το βάρος των πολλών βασιλικών μελών για τον Βρετανό φορολογούμενο.“

Υπενθυμίζεται πως η Wallis Simpson ήταν παντρεμένη τρεις φορές. Πρώτα παντρεύτηκε τον Earl Winfield Spencer J., έναν αεροπόρο του Αμερικάνικου Ναυτικού. Το 1928 παντρεύτηκε τον Ernest Altrich Simpson, Αγγλοαμερικανό ναυτικό διευθυντή και πρώην αξιωματικό. Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον πρίγκιπα Edward, δούκα του Ουίνδσορ (πρώην βασιλιάς Edward Η΄) το 1937.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Η σχέση της με τον Edward ήταν επεισοδιακή. Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1931 όταν ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Simpson, έγιναν γρήγορα εραστές κάτι που ανησύχησε παρά πολύ το Παλάτι. Σε ένα πάρτι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την παρουσίασε στη μητέρα του, και ο πατέρας του εξοργίστηκε, κυρίως επειδή ήταν δυο φορές διαζευγμένη.

Όταν ο Edward ανέβηκε στον θρόνο και θέλησε να την παντρευτεί επίσημα, ο Stanley Baldwin, πρωθυπουργός της Αγγλίας, προειδοποίησε τον Edward πως δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία ως βασίλισσα. Ο Edward παραιτήθηκε από τον θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου 1936 προκειμένου να παντρευτεί τη Wallis. Μετά την παραίτησή του, έφυγαν από τη χώρα και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι. Στις 3 Ιουνίου 1937 παντρεύτηκαν. Το 1972 ο Edward πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. Η Wallis παρέμεινε στο Παρίσι έως τον θάνατό της, στις 24 Απριλίου 1986 σε ηλικία 89 ετών. Ετάφη δίπλα στον σύζυγό της, στο Φρόγκμορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα