Πρίγκιπας William: H αναφορά στον θάνατο της μητέρας του και στην τεταμένη σχέση με τον αδελφό του

Ο πρίγκιπας William μίλησε για τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή “που δεν έχεις την εμπειρία να τις αντιμετωπίσεις” σε μία προφανή αναφορά στον θάνατο της μητέρας του στην τεταμένη σχέση με τον αδελφό του Harry. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας συμμετείχαν σε ένα ειδικό πρόγραμμα για το Newsbeat του Radio 1 προκειμένου να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Ο William σημείωσε: “Τα μεγάλα οικογενειακά δίκτυα και τα δίκτυα υποστήριξης

γύρω από τους ανθρώπους είναι πραγματικά σημαντικά, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι χρειάζονται μέχρι να συμβεί πραγματικά κάτι. Μπορείς να ζεις μια ζωή ένα λεπτό και κάτι τεράστιο να αλλάξει και τότε συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις απαραίτητα τα εργαλεία ή την εμπειρία να το αντιμετωπίσεις“

Tune in to @bbcnewsbeat for a special #WorldMentalHealthDay conversation.

Thank you to Pria, and Dr Abigail, António, Ben and Emma – the inspiring mental health advocates who spoke so openly about their experiences and why they are committed to supporting others. pic.twitter.com/MEGJG1dYM0

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) October 11, 2022

Ο William φέρεται να αναφερόταν στον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Diana το 1997 και την πρόσφατη κρίση στη σχέση του με τον αδελφό του πρίγκιπα Harry στη διάρκεια της συζήτησης που μαγνητοσκοπήθηκε χθες. Σ’ ένα κλιπ που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της μετάδοσης του show, το πριγκιπικό ζεύγος μίλησε σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων.

Όπως τόνισε ο πρίγκιπας τους Ουαλίας “έπειτα από πολλή δουλειά που έχουμε κάνει για την ψυχική υγεία και ακούγοντας πολλούς ανθρώπους να μιλάνε σχετικά, συμπεραίνουμε πως σε όλους αρέσει μία εργαλειοθήκη, ιδιαίτερα για τους άνδρες. Μία εργαλειοθήκη είναι αρκετά χρήσιμη αναλογία“.

Σ’ αυτήν την έκφραση απάντησε η δρ. Abigail Miranda, εκπαιδευτικός και παιδοψυχολόγος: “Το να έχετε, φαντάζομαι στην εργαλειοθήκη σας την επικοινωνία, είναι το κλειδί και νομίζω, επίσης, κάποιοι από τους μύθους σχετικά με την προσκόλληση. Γνωρίζουμε τώρα μέσω μελετών ότι στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε γονέας που αφιερώνει σημαντικό χρόνο –ή οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός- στο παιδί θα σχηματίσει επίσης παρόμοιες προσκολλήσεις και θα έχει επίσης αυτά τα παρόμοια μοτίβα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα