Πέθανε ο συνθέτης Σπύρος Βλασσόπουλος

16:16 11/5/2024 - Πηγή: InStyle

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο συνθέτης Σπύρος Βλασσόπουλος. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Αντώνης Μποσκοΐτης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Όπως ανέφερε τα τελευταία χρόνια ο Σπύρος Βλασσόπουλος έπασχε από Αλτσχάιμερ.

«Αποχαιρετούμε τον σημαντικό συνθέτη Σπύρο Βλασσόπουλο, το αλλοτινό ήμισυ στη ζωή και την τέχνη της Λήδα Χαλκιαδάκη (Λήδα – Σπύρος στα 70s). Δημιουργός

πολλών άλλων τραγουδιών για μεγάλους τραγουδιστές (θυμίζω τον κύκλο Σαπφώ για την Αλέκα Κανελλίδου), ο Βλασσόπουλος σταμάτησε νωρίς τη μουσική για να ασχοληθεί με το εστιατόριο ΙΝΤΕΑΛ δικής του ιδιοκτησίας. Πέθανε πριν λίγη ώρα σε ηλικία 78 ετών. Καλή ανάπαυση να έχει, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ από το αλτσχάιμερ τα τελευταία χρόνια», έγραψε ο Αντώνης Μποσκοΐτης στην ανάρτησή του.

Ο Σπύρος Βλασσόπουλος γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1945 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όμως τον κέρδισε η μουσική.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως η Αλέκα Κανελλίδου, η πρώτη του σύζυγος, Λήδα Χαλκιαδάκη, τον Δάκη, τον Βλάση Μπονάτσο και την Άννα Βίσση.

Keywords
Τυχαία Θέματα