Περιποίηση με αγγούρι – Έχει όντως νόημα να το τοποθετούμε στα μάτια;

17:15 14/2/2024 - Πηγή: InStyle
Το να τοποθετούμε αγγούρια στα μάτια μπορεί να μοιάζει ξεπερασμένο, αλλά ναι, υπάρχουν λόγοι που το κάνουμε.

Σύμφωνα με τις παλιές συνήθειες, η κλασική μάσκα προσώπου περιλαμβάνει πάντοτε δύο φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια! Ίσως κι εμείς να το εφαρμόζουμε ακόμα και σήμερα, παρόλο που δεν ξέρουμε σε τι μπορεί να χρησιμεύει. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή ομορφιάς όμως έχει πρακτική αξία στην περιποίηση, όσο κι αν η τεχνολογία προχωράει.

Γιατί βάζουμε αγγούρια στα μάτια

Τα αγγούρια δεν είναι απλά λαχανικά της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά έχουν ενδεχομένως ευεργετικές ιδιότητες για

την επιδερμίδα μας. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά ενυδατικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, περιέχουν ορισμένα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην περιποίηση της επιδερμίδας. Τα αγγούρια έχουν αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην απομάκρυνση τοξινών από το σώμα και το δέρμα. Επιπλέον, καταπραΰνουν, προστατεύοντας από ερεθισμούς, ενώ παράλληλα μειώνουν το πρήξιμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη APRICOT (@apricot_la)

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα αγγούρια στα μάτια

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε κρύες φέτες αγγουριού στα μάτια, καθώς η δροσερή θερμοκρασία μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και το οίδημα. Αν και μπορούμε να αφήσουμε τα αγγούρια για λίγα λεπτά, δεν είναι καλό να τα αφήσουμε όλο το βράδυ στα μάτια σαν νυχτερινή θεραπεία. Μετά τη χρήση τους, εφαρμόζουμε έναν ορό και ενυδατική κρέμα και αν είναι πρωϊ προσθέτουμε και αντηλιακή προστασία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amanda Howard (@movinwithmandy)

Επομένως, γιατί να μην απολαύσουμε τα οφέλη της φύσης για την ομορφιά μας; Τα αγγούρια μπορεί να είναι απλά, αλλά είναι αποτελεσματικά!

Keywords
Τυχαία Θέματα