Ορέστης Μακρής: Η σπάνια φωτογραφία με τον εγγονό του στην αγκαλιά του

16:01 15/3/2024 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης. Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία στην οποία ο αξέχαστος Ορέστης Μακρής ποζάρει με τον εγγονό του στην αγκαλιά του. Το στιγμιότυπο είναι από τα μέσα της δεκαετίας του’ 50 με τον σπουδαίο ηθοποιό να βρίσκεται στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Ορέστης Μακρής

με τον εγγονό του Φώτη στα μέσα της δεκαετίας του ’50 στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, μια όμορφη μονοκατοικία στην περιοχή της Φραγκοκκλησιάς στο ύψος της Λ. Πεντέλης όπου θα μετακομίσει με την σύζυγό του λίγο καιρό πριν και θα ζήσει τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του, καλλιεργώντας το μποστάνι του κήπου που είναι γεμάτο κερασιές και καθισμένος συχνά κάτω από ένα αιωνόβιο πεύκο να απολαμβάνει το καφεδάκι του.

Η κόρη του Κατερίνα παντρεύεται τον Κώστα Λίνο και τον Νοέμβριο του 1950 αποκτούν τον Φώτη που υπήρξε και η μεγάλη αδυναμία του αξέχαστου ηθοποιού. Ο εγγονός του θυμάται πάντα με νοσταλγία τα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια στο Χαλάνδρι με τις σπεσιαλιτέ της γιαγιάς Βαρβάρας και τις αριστουργηματικές αφηγήσεις του παππού του από κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας του Πλάτωνα, συνοδευόμενες από την μουσική του Μπετόβεν.

Όπως θα δηλώσει ο ίδιος, ο παππούς του υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη και καλλιτέχνη, σοβαρός, αξιοπρεπής, μετρημένος και αυστηρός κάποιες φορές όπως τον έχουμε συνηθίσει μέσα από τις ταινίες αλλά δίκαιος και τρυφερός που κατάφερε μέσα από την στάση ζωής του να κερδίσει την εκτίμηση των δικών του ανθρώπων και όλων των συναδέλφων.

Ως καλλιτέχνης αντιμετώπιζε με τον ίδιο σεβασμό όλους τους ρόλους, τους οποίους ανέλυε με κάθε λεπτομέρεια για να αποδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς ίχνος βεντετισμού παρά την μεγάλη δόξα και έχοντας πλήρη επίγνωση του χρόνου λήξης της επαγγελματικής του πορείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να με διώξει το σανίδι, εγώ θέλω να το αφήσω”.

Ο Φώτης σπούδασε οικονομικά στην Ελβετία και ζει με την οικογένειά του στην Πλάκα, ένα τόπο όπου έζησε ο παππούς του ένα μεγάλο μέρος της ζωής του πριν μετακομίσει στο Χαλάνδρι και στα γραφικά σοκάκια της θα αποτυπώσει συγκλονιστικά τον ρόλο του “Μεθύστακα” παρά το γεγονός ότι δεν είχε πιει ποτέ στην ζωή του, αποτελώντας την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Keywords
Τυχαία Θέματα