Μεικτή επιδερμίδα: Τα basics για τη σωστή skincare ρουτίνα της

20:30 7/2/2024 - Πηγή: InStyle

Σε περίπτωση που ακόμα αμφιβάλλετε, τα σημάδια ότι έχετε μεικτή επιδερμίδα είναι τα εξής:

Η ζώνη T (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) είναι λιπαρή με γυαλάδες, ενώ τα μάγουλά σας είναι ξηρά.Η επιδερμίδα είναι πιο λιπαρή το καλοκαίρι και ξηρή τον χειμώνα.Στην περίοδο, η επιδερμίδα σας μπορεί να έχει περισσότερες γυαλάδες, δηλαδή παράγει περισσότερο σμήγμα. Και ενίοτε παρουσιάζει σποραδικά σπυράκια.Η ιδιαίτερη αντιμετώπιση της μεικτής επιδερμίδας

Το μυστικό είναι να βρείτε την ισορροπημένη αντιμετώπιση

για τη λιπαρή και την πιο ξηρή ζώνη. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη είναι η παράλειψη της ενυδατικής κρέμας και του αντηλιακού, από φόβο μήπως προκύψει περισσότερη λιπαρότητα. Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί η επιλογή των κατάλληλων συνθέσεων και η σωστή χρήση τους μπορεί όντως να βοηθήσει στον έλεγχο της λιπαρότητας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKKN BY KIM (@skkn)

Η SOS ρουτίνα περιποίησης της μεικτής επιδερμίδαςΚαθαριστικό και ενυδατική

Το καθαριστικό σας πρέπει να απομακρύνει το σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα από τη λιπαρή ζώνη, χωρίς όμως να αφαιρεί τα έλαια από τις ξηρές περιοχές. Για παράδειγμα, ένα ήπιο καθαριστικό που ξεπλένεται με νερό ή ένα eau micellaire είναι ιδανικές επιλογές. Η ενυδατική σας καλό είναι να έχει ως βάση του το νερό, χωρίς βούτυρα και βαριά έλαια. Και το κυριότερο, επιλέγετε μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexa Chung (@alexachung)

Απολέπιση με ΑΗΑ και ΒΗΑ

Η απαλή απολέπιση βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας, την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων και στη λάμψη της επιδερμίδας. Επιλέξτε ήπιες συνθέσεις με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξέα. Όμως, αν τα ξηρά σημεία σας ‘τραβάνε’ μετά την εφαρμογή, τότε καλό είναι να τις χρησιμοποιείτε μόνο στη ζώνη Τ.

Μultimasking

Βάλτε δηλαδή διαφορετικές μάσκες ανάλογα με τις περιοχές του προσώπου σας. Π.χ. μια μάσκα με άργιλο απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους στην Τ ζώνη. Αντίθετα επιλέξτε μία ενυδατική μάσκα με κεραμίδια που προλαμβάνει την ξηρότητα στην υπόλοιπη περιοχή του προσώπου, κυρίως στα ζυγωματικά και τα μάγουλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabrielle Caunesil Pozzoli (@gabriellecaunesil)

Ρετινόλη

Τα ρετινοειδή και η ρετινόλη είναι εξαιρετικά συστατικά που περιορίζουν την παραγωγή σμήγματος, αντιμετωπίζουν τα σπυράκια αλλά και άλλες ανάγκες που έχει η πιο ώριμη επιδερμίδα, όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες. Επιλέξτε έναν ορό ή κρέμα νύχτας με ρετινόλη και το πρωϊ μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αν έχετε πιο έντονα προβλήματα, καλό θα είναι να πάτε σε έναν δερματολόγο, καθώς μπορεί τα αίτια μπορεί να είναι άλλα και όχι ο μεικτός τύπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα