Κόκκινη κάρτα από τους Ιταλούς

12:22 16/3/2022 - Πηγή: InStyle

Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, η ιταλική κουζίνα αναδεικνύεται στην πιο δημοφιλή ανά τον κόσμο. Οι Ιταλοί, όμως, όσο περήφανοι είναι για τις γαστρονομικές δημιουργίες της χώρας τους άλλο τόσο… τους γυρίζει το μάτι με πρακτικές που ακολουθούν άλλοι λαοί είτε κατά το μαγείρεμα είτε κατά το σερβίρισμα ιταλικών πιάτων.

Μήπως τρώτε τα σπαγγέτι σας με κέτσαπ; Βάζετε τα μακαρόνια σε κρύο νερό για να τα βράσετε; Η πίτσα

σας έχει ανανά; Σερβίρετε τα ζυμαρικά ως συνοδευτικό πιάτο τού κυρίως; Κόβετε τα μακριά ζυμαρικά, π.χ. τα σπαγγέτι, με μαχαίρι για να τα φάτε; Βάζετε κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα;

Κέτσαπ στα μακαρόνια σας! Απαγορευτικό.Kόβετε με μαχαίρι τα vermicelli μακαρόνια σας; Λάθος.Πίτσα με ζαμπόν και ανανά. Κατά τους Ιταλούς πήραμε κόκκινη κάρτα!

Αν απαντήσατε ναι σε μία ή περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, να ξέρετε ότι οι γείτονές μας θεωρούν ότι εγκληματείτε κατά της κουζίνας τους!

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω του YouGov σε 17 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, αναγνωρίστηκαν 19 πρακτικές που θεωρούνται από τους Ιταλούς λάθος ή έλλειψη σεβασμού προς την κουζίνα τους.

Τα σπαγγέτι με κέτσαπ βρίσκονται στην κορυφή, συγκεντρώνοντας τη μήνιν του 82% των γειτόνων μας. Τα υπόλοιπα που αναφέραμε ακολουθούν κατά σειρά στη λίστα για το 71% έως το 45% των ερωτηθέντων Ιταλών. Από την άλλη, αν τρώτε πίτσα για μεσημεριανό ή αν σερβίρετε την μπολονέζ με σπαγγέτι αντί για τα επίπεδα ζυμαρικά που προκρίνει η ιταλική κουζίνα (κυρίως ταλιατέλες), και πάλι θα σφυρίξουν «φάουλ», αλλά οι περισσότεροι θα σας αφήσουν να απολαύσετε το γεύμα σας αντί να σας στείλουν απευθείας στα αποδυτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα