Καθαρισμός προσώπου: 5 λάθη που σαμποτάρουν την επιδερμίδα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Ο καθαρισμός του προσώπου μπορεί να μοιάζει μία εύκολη διαδικασία, αλλά υπάρχουν ορισμένες ‘λεπτομέρειες’ που πρέπει να λάβουμε υπόψη για να μη ρισκάρουμε την υγεία της επιδερμίδας μας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Χρησιμοποιείτε πολύ συχνά μόνο μωρομάντηλα

Καλύτερα από τίποτα, αλλά δεν κάνουν σωστό καθαρισμό του προσώπου, όπως οι εξειδεικευμένες συνθέσεις.

Το νερό έχει λάθος θερμοκρασία

Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό που αφυδατώνει και το πολύ κρύο που μπλοκάρει τους πόρους. Η ιδανική θερμοκρασία είναι η χλιαρή.

Κάνετε υπερβολικά συχνό καθαρισμό (πάνω από 2 φορές
τη μέρα)

Ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας, καθαρίζετε μία φορά (καλύτερα το βράδυ, αν έχετε ξηρή ή κανονική επιδερμίδα) ή δύο (πρωί και βράδυ για τη μεικτή / λιπαρή επιδερμίδα). Όχι παραπάνω.

View this post on Instagram

A post shared by Chantelle Kemkemian (@chantellekemkemian)

Κάνετε έντονη απολέπιση

Μην κάνετε βίαιες κινήσεις γιατί θα τραυματίσετε την επιδερμίδα σας και θα διαταράξετε τον επιδερμιδικό φραγμό. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η τραχιά υφή, σπυράκια, ερυθρότητα ή ακόμα και ξεφλούδισμα.

Σκουπίζετε το δέρμα τρίβοντάς το

Αποφύγετε το τρίψιμο με στεγνή πετσέτα. Επιλέξτε το απαλό ταμπονάρισμα για να αφαιρέσετε την περιττή υγρασία. Διαφορετικά μπορεί να ερεθίσετε την επιδερμίδα προκαλώντας κοκκινίλες ή ακόμα και αφυδάτωση.

Αν τα παραπάνω σας φέρνουν στο μυαλό μία ή και περισσότερες από τις δικές σας συνήθειες, τότε καλό είναι αυτές τις συμβουλές να μπουν στη skincare ρουτίνα σας. Έτσι θα αποκτήσετε και θα διατηρήσετε μια υγιή, νεανική και φρέσκια επιδερμίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα