Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής τελείωσε! Συγκεντρώσαμε τα fashion highlights που μας έκαναν εντύπωση

19:30 6/7/2023 - Πηγή: InStyle

Aκόμα μία Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής έφτασε στο τέλος της. Και όπως πάντα τα haute couture shows των σχεδιαστών μάς χάρισαν μερικές αξέχαστες στιγμές μόδας.

Για άλλη μια φορά είδαμε μια έκρηξη φαντασίας πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας να συμβαίνει στο Παρίσι, με ορισμένους από τους σχεδιαστές να καταφέρνουν να μας αφήσουν με κομμένη την ανάσα, ενώ άλλοι δεν κατάφεραν να μας εμπνεύσουν.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο δυνατές στιγμές από τα shows που

θα θυμόμαστε για καιρό.

Schiaparelli

Ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε μια εντυπωσιακή couture πασαρέλα στο Παρίσι. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Daniel Roseberry, παρουσίασε την συλλογή «And The Artists», η οποία ήταν γεμάτη με εντυπωσιακές σουρεαλιστικές δημιουργίες, παίζοντας με τους όγκους και τις σιλουέτες και ανατρέποντας την έννοια της φόρμας σε αμέτρητες περιπτώσεις. Τα βαμμένα χρυσά ανθρώπινα μέλη ήταν και πάλι εκεί στολίζοντας κυρίως τα αξεσουάρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Jean Paul Gaultier by Julien Dossena

Μετά από τη συνεργασία με τον Haider Ackerman, σειρά έχει ο Julien Dossena, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rabanne να αναλάβει guest designer της συλλογής υψηλής ραπτικής του οίκου. O Dossena ο οποίος έχει κλείσει ήδη 10 χρόνια ως creative director του γαλλικού οίκου, κατάφερε αριστοτεχνικά να παντρέψει τα DNAs των δύο εμβληματικών οίκων. Είδαμε pinstripe κοστούμια και το iconic γούνινο φόρεμα με ναυτικές ρίγες από το 2000 να μεταμορφώνονται σε τοπ. Τα χαρακτηριστικά κωνικά σουτιέν του Gaultier ήταν εκεί στις μεταλλικές αποχρώσεις όμως του Rabanne. Tέλος, o Dossena μας θύμισε τα κοστούμια που είχε σχεδιάσει ο Gaultier για την ταινία «Το Πέμπτο Στοιχείο» μέσα από ένα βελούδινο φόρεμα με κόκκινα τριαντάφυλλα γύρω από το ντεκολτέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @jeanpaulgaultier

Viktor & Rolf 30th Anniversary

Το σχεδιαστικό δίδυμο των Viktor Horsting και Rolf Snoeren γιόρτασε τα 30 χρόνια του οίκου με την συλλογή «Embodiment» η οποία όπως οι ίδιοι το περιέγραψαν αντανακλά τα «30 χρόνια κονσεπτικού glamour, θεαματικής ομορφιάς και προκλητικής υψηλής ραπτικής, με έναν απρόσμενο τρόπο»! Στην πασαρέλα είδαμε να παρελαύνουν ορισμένα από τα πιο iconic κομμάτια από το αρχείο των σχεδιαστών, όπως 3D μηνύματα επάνω σε ρούχα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Viktor&Rolf (@viktorandrolf)

Valentino

Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του οίκου Valentino παρουσιάστηκε στον ειδυλλιακό κήπο του Château de Chantilly και περιελάβανε τα πάντα, από τζιν υψηλής ραπτικής, φορέματα με λεπτομέρειες από φτερά, μακριά κρυστάλλινα σκουλαρίκια που έφταναν στους ώμους και ανθισμένες κουκούλες. Η Kaia Gerber επέστρεψε στην πασαρέλα για να ανοίξει το show που άφησε τους πάντες ενθουσιασμένους!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentino (@maisonvalentino)

Balenciaga

Μετά τα σκάνδαλα με τα παιδικά BDSM παιχνίδια που κόστισαν στην δημοτικότητα του οίκου, ο creative director Demna Gvasalia παρουσίασε την 52η συλλογή Υψηλής Ραπτικής στα πλαίσια της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, διατηρώντας την λογική του salon show.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balenciaga (@balenciaga)

Το look που χωρίς αμφιβολία ξεχώρισε ήταν ένα λαμπερό 3D printed φόρεμα-πανοπλία, συγκεκριμένα το look 59, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από Jeanne D’Arc ενώ υπήρχαν menswear κομμάτια που έμοιαζαν φτιαγμένα από τζιν ύφασμα, ήταν όμως οφθαλμαπάτη. Στην πραγματικότητα ήταν καμβάς ζωγραφισμένος με λαδομπογιές.

Balenciaga: Η καμπάνια με τα παιδικά BDSM και το «συγγνώμη» του οίκου

Keywords
Τυχαία Θέματα