Γιατί δεν πρέπει να ανακατεύουμε το αντηλιακό μας με το makeup;

08:51 13/5/2024 - Πηγή: InStyle
Είναι αλήθεια ότι το αντηλιακό δεν δρα σωστά όταν το αναμειγνύουμε με το makeup;

Ας το παραδεχτούμε, το αντηλιακό είναι το απαραίτητο αξεσουάρ της επιδερμίδας μας και όχι μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού. Είναι σαν την ασπίδα που την προστατεύει από τον επικίνδυνο κόσμο των UV ακτίνων. Είναι το καλλυντικό που πρέπει να φοράμε κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά και μέσα σε αυτό αφού ως γνωστόν ο ήλιος διαπερνά τα τζάμια.

Αν και παλαιότερα ήταν αποκλειστικά για παραθαλάσσιες εκδρομές, πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Όμως ποια είναι η σωστή εφαρμογή

του;

Γιατί δεν πρέπει να ανακατεύουμε το αντηλιακό με το makeup;Μειωμένη προστασία από τον ήλιο

Τα αντηλιακά παρέχουν προστασία από την ακτινοβολία UV, αλλά όταν τα αναμειγνύουμε με το μακιγιάζ, η αποτελεσματικότητά τους μπορεί να μειωθεί. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα μας μπορεί να είναι λιγότερο προστατευμένη από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ηλιακών εγκαυμάτων, κηλίδων και πρόωρης γήρανσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKKN BY KIM (@skkn)

Υποκείμενοι παράγοντες ερεθισμού

Τα συστατικά του μακιγιάζ, όπως οι χρωστικές και οι συντηρητικές ουσίες, πιθανόν να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις στην επιδερμίδα. Έτσι όταν τις συνδυάζουμε με το αντηλιακό, πιθανόν να εντείνουν αυτά τα συμπτώματα, όπως ερυθρότητα, ξηροδερμία και κνησμό.

Εμφάνιση ακμής

Το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει ακμή εάν παραμείνει πάνω στην επιδερμίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανακατεμένο δε με το αντηλιακό, επιδεινώνει το πρόβλημα, καθώς φράζει τους πόρους και εμποδίζει τη φυσική ανανέωση του δέρματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Εναλλακτικές λύσεις

Για να αποφύγουμε αυτό το blending, η επιλογή προϊόντων που συνδυάζουν αντηλιακή προστασία με μακιγιάζ είναι μια έξυπνη επιλογή. Επίσης, καλό είναι να ανανεώνουμε την προστασία κάθε λίγες ώρες για μέγιστα αποτελέσματα.

Συνολικά, η προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο είναι κάτι παραπάνω από ένα αισθητικό ζήτημα. Είναι η επένδυση στην υγεία και τη μακροζωία μας και δεν πρέπει να την παραμελούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα