Είναι ο αέρας του αεροπλάνου επιβλαβής για την επιδερμίδα;

12:15 19/1/2024 - Πηγή: InStyle
Με λίγα απλά βήματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση, μπορούμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας όμορφη και υγιή.

Αυτό δεν το είχαμε ξανά ακούσει! Γνωρίζουμε ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, ένας παράγοντας που σπάνια τον αναφέρουμε είναι ο αέρας του αεροπλάνου. Είναι πραγματικά τόσο επιβλαβής και πρέπει να λάβουμε μέτρα προστασίας; Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το μυστηριώδες θέμα ώστε να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας υγιή

και λαμπερή ακόμα και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Τι μπορεί να συμβεί στην επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

Η πτήση με αεροπλάνο προκαλεί διάφορες πιθανές μεταβολές στην επιδερμίδα μας, όπως η μειωμένη υγρασία, οι αλλαγές θερμοκρασίας, οι μεταβολές στη βαρομετρική πίεση, η αυξημένη έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία και η αλλαγή στο μικροβιακό περιβάλλον. Κακό; Αρκετά, αν λάβει υπόψιν κανείς το σοκ από την απότομη αυτή αλλαγή!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Make-up artist Germany | Визажист Германия| Photographer (@leyla_heinen)

Ποιες επιδερμίδες έχουν πρόβλημα;

Οι ώριμες και ευαίσθητες επιδερμίδες είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα μετά από μια πτήση. Η ξηρή ατμόσφαιρα μπορεί να ερεθίσει εύκολα τις επιδερμίδες αυτές. Επίσης, άτομα με ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς και όσοι παρουσιάζουν δερματικές παθήσεις, μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα.

Πώς θα προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας;

Ενώ δεν είναι απαραίτητες οι περίπλοκες ρουτίνες πρόληψης πριν από την πτήση, η ενυδάτωση με σπρέι προσώπου και οι ενυδατικές μάσκες κατά τη διάρκεια αυτής, είναι μια καλή ιδέα.

Πριν από την πτήση, χρησιμοποιήστε ενυδατικά συστατικά όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ για να συγκρατήσετε την υγρασία στο δέρμα σας.

Κατά την πτήση θα μπορούσατε να εφαρμόσετε αντηλιακό με οξείδιο του ψευδαργύρου, προτιμώντας ένα που να περιλαμβάνει σίδηρο για προστασία από το ορατό φως. Επίσης, το να πίνετε αρκετό νερό θα βοηθήσει ιδιαίτερα.

Μετά την πτήση μια πλούσια ενυδατική κρέμα θα κάνει θαύματα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ortal elimeleh poney (@ortalelimeleh1)

Keywords
Τυχαία Θέματα