Αντιγήρανση: 5 ασκήσεις προσώπου για σφριγηλή επιδερμίδα

08:27 16/2/2024 - Πηγή: InStyle

Με την εμφάνιση των πρώτων σημείων γήρανσης, είναι φυσικό να ψάχνουμε τρόπους που διατηρούν τη σφριγηλότητα του προσώπου μας. Οι κρέμες, οι επεμβατικές μέθοδοι και τα τελευταία trends του TikTok αποτελούν μόνο μερικές από τις λύσεις. Ωστόσο, ο μεγάλος αλλά συχνά υποτιμημένος σύμμαχος στην προσπάθειά μας για νεανική επιδερμίδα είναι οι ασκήσεις προσώπου καθώς δυναμώνουν τους μυς, προσφέροντας οφέλη που ξεπερνούν την απλή επιφανειακή εφαρμογή κρέμας.

Ποια είναι
τα οφέλη των ασκήσεων αυτών;

Τα οφέλη των ασκήσεων προσώπου είναι πολλαπλά. Ενισχύουν τους μυς και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την αύξηση της λάμψης και της πλούσιας όψης της επιδερμίδας μας. Επιπλέον, μπορούν να μειώσουν τα οιδήματα και να δημιουργήσουν μια πιο «σμιλεμένη» εμφάνιση.

Οι 5 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις προσώπου

Άσκηση των φρυδιών: Με τον δείκτη σας τραβήξετε τα φρύδια σας προς τους κροτάφους. Αυτή η κίνηση βοηθάει στην εξάλειψη των ρυτίδων στην περιοχή. Είναι πολύ απλή, αλλά λειτουργεί.

Κυκλικές κινήσεις με τη γλώσσα: Κάντε κυκλικές κινήσεις με τη γλώσσα σας γύρω από τις γραμμές του χαμόγελου. Αυτό ενισχύει τους μυς των ζυγωματικών και δίνει φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Χείλη «ψάρι»: Ενεργοποιήστε τους μυς των ζυγωματικών σας συσπώντας τα χείλη σας σαν να κάνετε το ψάρι. Στη συνέχεια, χαμογελάστε δυνατά κρατώντας αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.

Duck face: Κρατώντας τα χείλη σας σαν να πρόκειται να φιλήσετε κάποιον, χαμογελάστε δυνατά. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και κάνετε επαναλήψεις.

Το σφύριγμα: Κάντε το σχήμα του “Ο” με τα χείλη σας, σαν να ετοιμάζεστε να σφυρίξετε. Χαμογελάστε δυνατά κρατώντας αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτή την κίνηση τεντώνοντας τα ζυγωματικά 12 φορές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη steph flockhart | beauty, wellness and lifestyle (@stephflockhart)

Αυτές οι ασκήσεις αποτελούν μια απλή και αποτελεσματική μέθοδο για να διατηρήσετε την ελαστικότητα και την νεανική όψη της επιδερμίδας σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο χρόνο και αφοσίωση για να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Επομένως, ας αρχίσουμε να γυμνάζουμε το πρόσωπό μας για ένα πιο φρέσκο και λαμπερό εφέ!

Keywords
Τυχαία Θέματα