Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Bραβεύτηκε στην Αλεξάνδρεια για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό

13:56 6/10/2022 - Πηγή: InStyle

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της για τη βράβευσή της σε ειδική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, για τη συνολική προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό.

Η σπουδαία Ελληνίδα καλλιτέχνις, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, τιμήθηκε στην έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μεσογειακών Χωρών για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό.

Η τελετή έναρξης

του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας. Ανεβαίνοντας στο βήμα για τη βράβευσή της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανέφερε σύμφωνα με το pyramisnews.gr: “Είμαι συγκινημένη, πολύ συγκινημένη μ αυτήν την μεγάλη τιμή και την αφιερώνω στους γονείς μου, οι οποίοι δεν είναι πια ανάμεσα μας. Γεννήθηκα στην Αίγυπτο, που είναι το αγαπημένο μου μέρος, αλλά η Αλεξάνδρεια είναι στην καρδιά μου. Έχω ένα όνειρο. Ελπίζω μια μέρα να τραγουδήσω στο φως, στις Πυραμίδες. Ευχαριστώ την Αίγυπτο, Ευχαριστώ την Αλεξάνδρεια“.

Την τιμητική πλακέτα και το αναμνηστικό δίπλωμα τής απένειμε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο instagram έγραψε: “Μεγάλη τιμή από την πόλη που γεννήθηκα, αχ Αλεξάνδρειά μου..” και πρόσθεσε: “Ενα βραβείο για την συνολική προσφορά της στον Ελληνικό πολιτισμό… Και ο κόμπος στον λαιμό όταν οι αναμνήσεις και η συγκίνηση κατεβαίνουν με ταχύτητα φωτός χάνεις τη φωνή σου… Σας ευχαριστώ… Αφιερωμένο το βραβείο στους γονείς μου …τι παιχνίδια συγκλονιστικά παίζει η ζωή…”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkistis Protopsalti (@alkistisprotopsalti)

Keywords
Τυχαία Θέματα