Winter Skincare: 10 τρόποι για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από το κρύο

Κάθε χειμώνα, η επιδερμίδα μας αντιμετωπίζει μια πρόκληση. Το κρύο και οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες αποτελούν πραγματικό πρόβλημα για την υγεία και την εμφάνισή της. Η μείωση της υγρασίας, το οξειδωτικό στρες, και πολλοί άλλοι εξωτερικοί παράγοντες απειλούν την άμυνά της. Επομένως, τι κάνουμε για να την προστατέψουμε;

Η υπερβολική αλλαγή δεν είναι πάντα θετική

Μια πλήρης ανασύνθεση της καθημερινής σας ρουτίνας δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Αντίθετα, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνετε απλές αλλαγές στη ρουτίνα σας ώστε να προετοιμαστεί σταδιακά στις νέες απαιτήσεις του καιρού.

Το SPF είναι ακόμα απαραίτητο

Παρά τη μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας τον χειμώνα, το UVA συμβάλλει συνεχώς στη γήρανση του δέρματος. Η χρήση αντηλιακού με υψηλό SPF προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιβλαβείς ακτίνες. Οπότε μην παραλείπετε το βήμα αυτό.

Πείτε ‘ναι’ στις δερματολογικές θεραπείες

Οι κρύες μέρες του χειμώνα παρέχουν μια ευκαιρία για επαγγελματικές δερματολογικές αγωγές. Οι επεμβάσεις όπως το microneedling προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin)

Ενίσχυση της ενυδάτωσης

Η επιδερμίδα αποκτάει ξηρότητα και ίσως περισσότερες ευαισθησίες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Η χρήση ενυδατικής κρέμας και ο ήπιος καθαρισμός επομένως, είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας του φραγμού του δέρματος.

Επιλέξτε εξειδικευμένες συνθέσεις αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα

Η επιδερμίδα με υψηλή ευαισθησία μπορεί να αντιδρά έντονα στις αλλαγές του περιβάλλοντος, όπως η έκθεση στο κρύο και οι άνεμοι. Γι’ αυτό επιλέξτε πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και την ανακούφισή της.

Κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα

Η συμπεριφορά της επιδερμίδας δεν είναι ίδια όλο τον χρόνο. Αλλάζει σύμφωνα με τις εποχές, τις κλιματολογικές συνθήκες, και τις ανάγκες της. Επομένως, η καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης πρέπει να είναι αντίστοιχη σε αυτές τις μεταβολές. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι μπορεί να χρειάζεστε πιο ελαφριά ενυδατικά προϊόντα και υψηλότερη προστασία από τον ήλιο, ενώ το χειμώνα ενδέχεται να απαιτούνται πιο θρεπτικές συνθέσεις για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin)

Επιπλέον προστασία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιλέξτε πιο πλούσια προϊόντα που δυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό, ενισχύοντας την υγρασία του.

Κάντε μία επαγγελματική περιποίηση προσώπου

Μια επαγγελματική περιποίηση προσώπου κάθε μήνα μπορεί κάνει τη διαφορά στο θαμπό δέρμα του χειμώνα. Ο βαθύς καθαρισμός, η απολέπιση και οι κατάλληλες θεραπείες είναι ιδανικές για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ενίσχυση της απορρόφησης προϊόντων.

Προστατέψτε τα χείλη σας

Αρχικά, μην γλείφετε τα χείλη γιατί επιδεινώνετε την ξηρότητα. Χρησιμοποιείτε ενυδατικό balm πριν από το φαγητό ή και το ποτό για να προστατεύσετε τα χείλη από τυχόν ερεθισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nia Stiley (@niastiley)

Προλάβετε τα ξηρά, σκασμένα χέρια

Τα χέρια είναι ευάλωτα το χειμώνα. Για να μην επιδεινώσετε την κατάσταση λοιπόν, αποφύγετε τα υγρά μωρομάντηλα και φορέστε γάντια κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των πιάτων. Τη νύχτα, εφαρμόστε τους πλούσια κρέμα μαζί με βαμβακερά γάντια για έξτρα θρέψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα