Wildcat: Ο μπαμπάς Ethan Hawke ενώνει δυνάμεις με την κόρη του Maya

10:34 3/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η ιδέα για τη “Wildcat”, η βιογραφική ταινία που δημιούργησε ο Ethan Hawke για τη γοτθική συγγραφέα του Νότου Flannery O’Connor, γεννήθηκε όταν η κόρη του με την Uma Thurman, Maya, πέρασε από οντισιόν για το Juilliard.

Στην κουζίνα του σπιτιού έκανε εξάσκηση σε έναν μονόλογο που είχε φτιαχτεί από τις καταχωρίσεις των παιδικών ημερολογίων της O’Connor. Αυτή η εμπειρία ενέπνευσε πατέρα και κόρη να μεταφέρουν την ιστορία της συγγραφέως στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία

διαδραματίζεται το 1950 και ακολουθεί την 24χρονη O’Connor (Maya Hawke) από τη Νέα Υόρκη στην Georgia, όπου επισκέπτεται τη μητέρα της, Regina (Laura Linney). Ενώ βρίσκεται εκεί, διαγιγνώσκεται με λύκο, την ίδια ασθένεια από την οποία πέθανε ο πατέρας της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Screenplayed (@screenplayed)

Η “Wildcat” είναι μια βιογραφική δραματική ταινία του 2023 για την Αμερικανίδα μυθιστοριογράφο Flannery O’Connor που αγωνίζεται να εκδώσει το πρώτο της μυθιστόρημα. Βασισμένη επίσης σε διηγήματα της O’Connor, η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Ethan Hawke και το σενάριο των Hawke και Shelby Gaines.

Βλέπουμε τους αγώνες της O’Connor με την ασθένεια, την τέχνη της και την πίστη της αλλά και αναπαραστάσεις των σημαντικών διηγημάτων της συγγραφέως. Καθώς τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και βιογραφίας θολώνουν, αναδύεται ένα συναρπαστικό πορτρέτο ενός περίπλοκου λογοτεχνικού γίγαντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethan Hawke (@ethanhawke)

Η Flannery O’Connor ήταν γνωστή για τα βίαια μυθιστορήματα και διηγήματά της, καθώς και για την προσήλωσή της στην καθολική πίστη.

“Αν θέλαμε να κάνουμε μια επιτυχημένη ταινία, δεν νομίζω ότι μια νεαρή γυναίκα που πεθαίνει από λύκο και είναι μια αποτυχημένη συγγραφέας στο πνευματικό της ταξίδι είναι μια πραγματική συνταγή για άμεση επιτυχία”, λέει ο Ethan στο Vulture. “Μια αποκάλυψη ζόμπι ίσως είναι λίγο πιο εύκολο να κρατήσει τους κ@λους στις θέσεις τους”. “Ήταν επίσης βαμπίρ“, αστειεύεται η Maya.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethan Hawke (@ethanhawke)

Ακόμη πιο δύσκολο για τους Hawkes είναι το πώς υποτίθεται ότι θα πουλήσουν τον εαυτό τους, ως ζευγάρι πατέρα-κόρης και σκηνοθέτη-ηθοποιού πίσω από μια ταινία με ρητά προσωπικά θέματα. “Είμαστε αρκετά έξυπνοι για να ξέρουμε ότι υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων που μπορεί να θεωρούν χαριτωμένο το ντουέτο του μπαμπά και της κόρης, αλλά η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς γουρλώνει τα μάτια”, λέει ο Ethan. “‘Δεν χρειάζεται να δω τις οικογενειακές ταινίες σας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα