Steve Harwell: Πέθανε ο 56χρονος τραγουδιστής των Smash Mouth

20:11 4/9/2023 - Πηγή: InStyle

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε ο τραγουδιστής των Smash Mouth, Steve Harwell, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη σε ξενώνα φροντίδας λόγω της χρόνιας κατάχρησης αλκοόλ.

Σε δήλωσή του στη Mail Online ο μάνατζερ του Harwell, Robert Hayes, είπε ότι τραγουδιστής πέθανε “ειρηνικά” και είχε δίπλα του την οικογένειά του και τους φίλους του, καθώς και την αρραβωνιαστικιά του, Annette Jones.

Αν και δεν ανακοινώθηκε

η αιτία του θανάτου, όλα δείχνουν ότι “έφυγε” από οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Ο Harwell φέρεται να αντιμετώπιζε για χρόνια την κατάχρηση αλκοόλ και τις σωματικές επιπτώσεις της. Τον Οκτώβριο του 2021, οι οπαδοί των Smash Mouth ανησύχησαν για την υγεία του Harwell αφού τον είδαν να μιλάει ακατάληπτα, να βρίζει και να απειλεί σε μια συναυλία. Το πλήθος υποψιάστηκε ότι ήταν μεθυσμένος κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία περιγράφηκε ως “το πιο χαοτικό σόου.

Ο μουσικός ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Smash Mouth όταν το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994.

Εκτοξεύοντας τη φήμη τους με πιασάρικα singles όπως τα Walkin’ On The Sun, Why Can’t We Be Friends και All Star, ο Steve και οι υπόλοιποι Smash Mouth γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία όταν εμφανίστηκαν στην ταινία Shrek του 2001. Εκτός από το All Star, που εμφανίστηκε σε περίοπτη θέση στην ταινία, οι θαυμαστές λάτρεψαν τη διασκευή των Smash Mouth στην κλασική επιτυχία των Monkees “I’m A Believer.”

Υπηρετώντας ως ένα από τα δύο μοναδικά σταθερά μέλη του αρχικού γκρουπ των Smash Mouth μέχρι την αποχώρησή του, ο Harwell αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και κατάχρησης ουσιών μετά την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος. Το 2013 ο τραγουδιστής διαγνώστηκε με καρδιομυοπάθεια, ένα σύμπλεγμα ασθενειών που επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά.

Μετά την αποκαρδιωτική διάγνωση, ο σταρ του Rat Race χτυπήθηκε και από ένα δεύτερο ιατρικό πλήγμα – την εγκεφαλοπάθεια Wernicke. Η απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό αρνητικά συμπτώματα, από σύγχυση, δυσκολία στο περπάτημα και υποθερμία.

Άλλη χρονική περίοδο η πλευρά του Harwell είχε δηλώσει ότι ο καλλιτέχνης θα έκανε ένα διάλειμμα για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα υγείας, καθώς ο ατζέντης του δήλωσε στο TMZ ότι ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε καρδιομυοπάθεια και καρδιακά προβλήματα.

Steve Harwell: Αργοπεθαίνει ο 56χρονος τραγουδιστής των Smash Mouth – Του απομένουν λίγες μέρες ζωής

Keywords
Τυχαία Θέματα