Skincare: 4 παρωχημένες τάσεις που αποχαιρετάμε

18:16 30/1/2024 - Πηγή: InStyle
Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στις υπερβολικά πολύπλοκες ρουτίνες, και όχι μόνο.

Για τους περισσότερους από εμάς, τα beauty resolutions της νέας χρονιάς επικεντρώνονται στην αλλαγή και τη βελτίωση που θα μας χαρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι υιοθετούμε νέες συνήθειες και θέτουμε καινούριους στόχους. Όπως για παράδειγμα το να φοράμε ανελλιπώς καθημερινά αντηλιακό και να κάνουμε πάντα ντεμακιγιάζ πριν πάμε για ύπνο.

Ωστόσο, η νέα χρονιά φέρνει επίσης

νέες τάσεις και κλείνει την πόρτα στις αναχρονιστικές. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Hint: Η ομορφιά έχει ήδη πάρει μια πιο minimal στροφή τα τελευταία χρόνια και το 2024 δεν αποτελεί εξαίρεση, οπότε το σύνθημα του ‘λιγότερο είναι περισσότερο’, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

View this post on Instagram

A post shared by Allison Ho (@alllisonho)

#1 Πολύπλοκες ρουτίνες περιποίησης

Πέρασαν οι μέρες όπου μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με 12 βήματα θεωρείται φυσιολογική. Η προσέγγιση less is more αποκτάει πρωταγωνιστική θέση στη φροντίδα, την οποία και υποστηρίζουμε πλήρως. Πλέον χάρη σε καινοτόμες υβριδικές συνθέσεις που εκτελούν πάνω από έναν ρόλο, μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Όπως για παράδειγμα οι αντηλιακές συνθέσεις με υψηλό SPF και χρώμα που χαρίζουν και προστασία αλλά και κάλυψη.

#2 Διπλός καθαρισμός

Μπορεί πράγματι να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για βαθύ καθαρισμό – ειδικά αν φοράτε μακιγιάζ, όμως δεν είναι απαραίτητο να τον κάνετε καθημερινά, αλλά όποτε έχετε διάθεση.

Αντί να χρησιμοποιείτε λοιπόν δύο ξεχωριστά καθαριστικά, επιλέξτε ένα υβριδικό καθαριστικό που αφαιρεί στην εντέλεια το αντηλιακό, το μακιγιάζ, το υπερβολικό σμήγμα και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, με μία κίνηση.

#3 Τα καλλυντικά με ένα κυρίαρχο συστατικό

Είναι αλήθεια ότι χάρη σε αυτά μάθαμε καλύτερα τα οφέλη των βασικών συστατικών περιποίησης του δέρματος, όπως το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη. Αλλά δε θέλετε να αποκτήσετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ή να καταλάβετε πώς να συνδυάσετε τρία διαφορετικά συστατικά μαζί, γιατί είναι κουραστικό, σωστά; Πλέον αγαπημένα καλλυντικά με ένα πρωταγωνιστικό στοιχείο επιστρέφουν εμπλουτισμένα με πολλαπλά συστατικά. Ταυτόχρονα αλλάζουν την ονομασία τους ώστε να είναι πιο εύκολο και κατανοητό το τι προσφέρει.

View this post on Instagram

A post shared by Allison Ho (@alllisonho)

#4 Υπερβολικά συχνή χημική απολέπιση

Ενώ προσφέρουν εντυπωσιακά οφέλη, όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά, τα οξέα βάζουν σε κίνδυνο τον επιδερμιδικό φραγμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ευαισθησία και ερεθισμούς. Τα οξέα εμπλουτίζουν τόνερ, καθαριστικά, σέρουμ και μάσκες. Έτσι μπορεί εύκολα να γίνει υπερβολική χρήση χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε. Αυτό δημιουργεί προβλήματα ιδίως όταν τα οξέα συνδυάζονται με άλλα ενεργά συστατικά, όπως ρετινοειδή και βιταμίνη C. Οι νέες καλλυντικές συνθέσεις καταπραΰνουν και ενδυναμώνουν το δέρμα με συστατικά όπως κεραμίδια και σκουαλάνη. Extra tip: Ενώ η απολέπιση παραμένει σημαντικό κομμάτι μιας ρουτίνας περιποίησης, καλό είναι να την περιορίσετε από μια φορά την εβδομάδα ως δυο φορές τον μήνα, ανάλογα με τον τύπο σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα